Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (28/01)

BREDA, 28 januari 2005

Automobilisten op de bon in binnenstad Breda

BREDA- De horecadienst van de politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 21 automobilisten bekeurd voor fout parkeren. Er waren veel stappers op de been, er werd stevig gedronken maar de sfeer was volgens de politiemensen gezellig en rustig.

Uitgeprocedeerde asielzoekers aangehouden

BREDA- Bij een supermarkt op de Bisschopshoeve zijn gistermiddag twee Armeense mannen aangehouden voor winkeldiefstal. Onderzoek wees uit dat de twee mannen asiel in Nederland hadden aangevraagd, maar dit was afgewezen. Zij hadden voor ongeveer

130,00 aan cosmetica artikelen meegenomen. De verdachten zijn aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Winkeldief aangehouden

BREDA - Gisteravond is bij een supermarkt op de Burcht in Breda een 51 jarige man uit Breda aangehouden terzake winkeldiefstal. De man had voor 30,00 aan goederen meegenomen. De man is in overleg met justitie heengezonden met een boete van 140,00.

Automobilist rijdt met 5x toegestane hoeveelheid alcohol in bloed

BREDA- Op de Teteringsedijk vond donderdagavond omstreeks 21.00 uur een aanrijding plaats waarbij totaal vier autos waren betrokken. De veroorzaker van de aanrijding, een 54 jarige man uit Breda, had meer dan 5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Zijn rijbewijs is ingenomen. De dronken automobilist kon zich van een aanrijding niets meer herinneren. Alle bij de aanrijding betrokken autos raakten zwaar beschadigd.

Mensenleven gered door snel ingrijpen politie

ULVENHOUT- Een politiepatrouille heeft gistermiddag het leven gered van een 48 jarige inwoner uit het Belgische Lommel. De politie merkte plots, dat een tegemoetkomende automobilist op de Molenstraat in Ulvenhout hard begon te claxonneren toen hij de politie zag. De chauffeur zette zijn auto aan de kant en de politie stapte onmiddellijk uit. De man verklaarde hevige pijn op de borst te hebben en daarom de autosnelweg had verlaten op zoek naar een arts. Terwijl de politie de man bleef observeren en in gesprek met hem bleef werd met spoed een ambulance gewaarschuwd. In het ziekenhuis bleek de snelle hulp van levensbelang te zijn geweest. Een van de kransslagaders van de man bleek voor 100 % te zijn dicht geslibt.

Inwoner Etten-Leur aangehouden voor mishandeling ex

ETTEN-LEUR: De politie heeft gisteravond een 25 jarige man uit Etten-Leur aangehouden, omdat hij zijn vrouw met wie hij in scheiding leeft en haar vader heeft geslagen en geschopt. Een buurman die te hulp kwam werd door de recalcitrante man in de tuin gegooid. De Etten-Leurse liep een flinke bult op haar hoofd op en kneusde haar hand, omdat de ex haar op de grond had gegooid. De verdachte is ingesloten.

Man beroofd van geld

ETTEN-LEUR: Een 45 jarige inwoner uit Etten-Leur is vannacht rond
01.30 uur op de Lambertusstraat door twee negroide mannen beroofd van zijn geld, huissleutels, identiteitskaart en bankpas. De twee daders gooiden de man op de grond, leegden zijn zakken en gingen er vandoor. Korte tijd later vond de politie de sleutelbos van de man.

Brand in voormalige varkensstal

CHAAM-Vanmorgen kort voor 12.00 uur brak brand uit in een voormalige varkensstal aan de Snijderseweg in Chaam. Bij de brand kwam asbest vrij van de golfplaten, die op het dak van de stal lagen. De brandweer heeft de brand geblust. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Volgens de eigenaar van de loods had hij kort ervoor een kacheltje aangestoken, omdat hij in de stal muziek wilde repeteren. De asbest vervuiling bleef beperkt tot de omgeving van de voormalige stal. Het terrein is afgezet en een speciaal bedrijf zal worden ingezet om de omgeving asbestvrij te maken. De omvang van de schade is niet bekend.

Pinpas met pincode gerold

ZUNDERT- Een 32 jarige vrouw uit Zundert is gistermiddag niet alleen van haar pinpas gerold, maar de twee vermoedelijk Poolse vrouwen die achter haar stonden tijdens het afrekenen aan de kassa, hebben vermoedelijk ook kunnen zien welke pincode de vrouw intoetste. Toen de vrouw kort na het betalen de diefstal ontdekte schakelde ze onmiddellijk de bank in, maar toen bleek al 1230 euro van haar rekening te zijn afgeschreven en ook nog 20 euro van de lopende rekening naar de chipknip was overgemaakt. De politie roept mensen op attent te zijn tijdens het pinnen en de zichtbaarheid van het intoetsen van de pincode af te schermen met de andere hand.

Auteur: Rien van Kuik