Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (28/01/05)

OOSTERHOUT NB, 28 januari 2005

Politie Gilze en Rijen houdt preventie-actie

GILZE EN RIJEN: Politiemensen van het team Gilze en Rijen hebben donderdag 27 januari op diverse plaatsen in de gemeente Gilze en Rijen een preventie-actie gehouden. De politiemensen gingen de straat op om te controleren of mensen hun auto deugdelijk hadden afgesloten. Bovendien controleerde de politie of er geen waardevolle spullen werden achtergelaten in de auto. In totaal controleerde de politie 407 voertuigen. In 73 gevallen werd een preventiebericht achtergelaten omdat een en ander niet in orde was. Zo trof de politie autos aan die niet op slot zaten, autos waarin een tas of gsm zichtbaar was achtergelaten en zelfs een auto waarin een kind was achtergelaten. Verder viel het de politie op dat veel te veel autobezitters hun autoradio of afneembaar frontje in de auto laten zitten. De politie wil autobezitters er op wijzen dat zij mede verantwoordelijk zijn voor het voorkomen van inbraak in autos.
Op de internetsite van de politie www.politiemwb.nl staan preventietips voor het voorkomen van auto-inbraak en preventietips over diverse andere onderwerpen.

Politie houdt roodlichtcontrole

WAALWIJK: De politie hield donderdag 27 januari op de kruising van de Noorder Parallelweg en de Stationsstraat een roodlichtcontrole. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat ze door het rode verkeerslicht reden.

Politie houdt snelheidscontroles

RAAMSDONKSVEER: De politie hield donderdag 27 januari
snelheidscontroles op de Beethovenlaan en de Oosterhoutseweg. Op de Beethovenlaan controleerde de politie tussen 10.25 uur en 12.25 uur 453 passanten, van wie er 62 harder reden dan de daar geldende maximumsnelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur.
Op de Oosterhoutseweg, waar een maximumsnelheid van 80 km/uur geldt, reden tussen 12.45 uur en 15.45 uur 47 van de 1501 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 121 km/uur.

Inbraak in horecagelegenheid

WAALWIJK: Donderdag 27 januari is tussen 03.00 uur en 17.30 uur ingebroken in een horecagelegenheid in de Mgr. Zwijsenstraat. Het slot van de toegangsdeur bleek te zijn geforceerd. Uit een kassa bleek wisselgeld te zijn weggenomen.

Woninginbraken

OOSTERHOUT / GILZE: Donderdag 27 januari is tussen 12.00 uur en 17.00 uur ingebroken in een woning in de Rozenstraat in Oosterhout. Er bleek een deur te zijn opengebroken, waarna de woning werd doorzocht. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.
Donderdag 27 januari is tussen 11.00 uur en 20.30 uur ingebroken in een woning aan de Eikhof in Gilze. Een raam aan de achterzijde van de woning bleek te zijn opengebroken. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

Auto-inbraken in Dussen

DUSSEN: Vrijdag 28 januari ontdekten drie autobezitters dat er was ingebroken in hun vervoermiddel. Het gaat om autos die geparkeerd stonden op Groot-Zuideveld (2) en Craeyweer. Van de autos op Groot-Zuideveld bleek een ruit te zijn ingeslagen, van de auto op Craeyweer was een slot geforceerd. Zowel uit de auto op Craeyweer als uit één van de autos op Groot-Zuideveld werd de autoradio weggenomen. Van de tweede auto op Groot-Zuideveld is nog niet bekend wat er is weggenomen.

Auteur: Leonie van Ooijen