Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

28-1-2005

Speed dating voor topmanagers en potentiële vrouwelijke toppers

Als lid van het Ambassadeursnetwerk van Opportunity in Bedrijf organiseerde Marjanne Sint, secretaris-generaal van het ministerie van VROM, een speed dating. Doel was om op onconventionele wijze potentiële topvrouwen te koppelen aan topmanagers uit bedrijfsleven en overheid. Dat is gelukt: tientallen topmanagers hebben nu talentvolle vrouwen onder hun hoede.

De ambassadeurs van het netwerk willen talentvolle vrouwen stimuleren door te stoten naar een topfunctie. Want de top telt te weinig vrouwen, zo vinden ze. Bij het Rijk bijvoorbeeld is het ministerie van VROM een gunstige uitzondering: de minister, de secretaris-generaal en twee van de vijf directeuren-generaal zijn vrouw. Op dit moment is vijftig procent van de top van VROM dus vrouw. Maar het slechte nieuws is: in de 'subtop' zitten vooral mannen. Waar moeten de nieuwe topvrouwen vandaan komen?

Glazen plafond?
Op 27 januari 2005 organiseerde Sint in het kader van het Ambassadeursnetwerk 2004 van Opportunity in Bedrijf de meeting 'Toptalent zoekt rolmodel'. Ofwel: potentiële vrouwelijke toppers zoeken topmanagers m/v om mee te sparren.

Doel van het Ambassadeursnetwerk is om hoogopgeleide vrouwen te stimuleren door te groeien naar de hogere managementfuncties bij de overheid. Hierbij geldt het spreekwoordelijke 'glazen plafond'. De kunst is dat plafond te doorbreken op onconventionele, eigentijdse wijze. Uitgangspunt is dat meer diversiteit en een beter evenwicht tussen mannen en vrouwen in het management een bedrijfseconomisch belang is.

Speed dating
De meeting van 27 januari werd geopend door de minister van VROM, Sybilla Dekker. Aanwezig waren zo'n vijftig topmanagers m/v uit overheid en bedrijfsleven. Zij hadden ieder twee vrouwelijke toptalenten uit hun organisatie meegenomen. Tijdens de meeting werden deze toptalenten door middel van speed dating gekoppeld aan de topmanagers. Dat betekent in de praktijk dat de toptalenten de kans krijgen om één of meer dagen mee te lopen met de topmanagers of om gecoacht te worden. Hierdoor kunnen ze van nabij ervaren en erover praten hoe het is om topmanager te zijn.