Dienstenbond CNV

Archief

Aan de leden bij Lekkerland en Langerak de Jong B.V. 28-01-2005

Vanochtend is voor de eerste keer overleg gevoerd met de directie van Lekkerland over de arbeidsvoorwaarden van werknemers van Langerak de Jong die overgaan naar Lekkerland. Onderstaand treft u de tot dusver gemaakte afspraken aan. Pas als er overeenstemming is tussen partijen, en dat is pas nadat u als lid heeft ingestemd, behoeft een contract te worden ondertekend en zeker niet voor 1 februari a.s.!!


1. Als gevolg van de overname zullen er geen gedwongen ontslagen zijn. Voor maximaal twee werknemers is geen passend aanbod mogelijk in Waddinxveen. In afwachting van een Sociaal Plan worden deze werknemers met ingang van 1 februari 2005 vrijgesteld van werkzaamheden met behoud van alle arbeidsvoorwaarden.
2. Iedereen behoudt zijn arbeidsvoorwaarden tenzij er sprake is van een verbetering. De directie van Lekkerland en de vakorganisaties zullen in de komende tijd een inventarisatie maken van alle bestaande rechten en hierover z.s.m. overleg voeren.
3. Partijen zullen in de komende maand(en) de bestaande pensioenregelingen bestuderen. In afwachting van de uitkomsten hiervan blijven de pensioenrechten vooralsnog ongewijzigd.
4. Het éénzijdige wijzigingsbeding in de voorgelegde arbeidsovereenkomst (artikel 1.4) zal door Lekkerland nader worden gespecificeerd. Het betreft hier alleen aanpassingen naar aanleiding van wettelijke maatregelen en na overstemming met de vakbonden hierover.

5. De aanvangstijd voor medewerkers magazijn is bij Langerak de Jong in een aantal gevallen 07.00 uur. Partijen vinden het reëel dat er een aanpassing plaatsvindt met betrekking tot werktijden.
6. Chauffeurs gaan over van een rooster van 40 uur naar een rooster van 36 uur (5 x 7,2 uur). Het salaris zal naar rato worden aangepast. Alle chauffeurs krijgen de garantie dat ze gedurende 40 uur arbeid kunnen verrichten. Dit betekent dat de chauffeur vier uur in overwerk ontvangt.

7. Werknemers worden, tot het moment dat er overeenstemming is bereikt tussen partijen, niet verzocht om de contracten te ondertekenen.

8. Partijen hebben een tweetal vervolgafspraken gepland.

Het tweede overleg zal plaatsvinden op 15 februari 2005 om 09.00 uur op het Hoofdkantoor van Lekkerland in Son.

Het derde overleg staat gepland op 23 februari 2005 om 15.00 uur in het Distributiecentrum in Waddinxveen. Na afloop van de derde bijeenkomst zal omstreeks 17.30 uur een informatiebijeenkomst worden georganiseerd waarvoor alle betrokken werknemers worden uitgenodigd.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. U kunt mij bereiken via 040-2116674 of k.baelemans@cnvdibo.nl

Karin Baelemans

Bestuurder