Siemens

Persbericht

SBS 0501.637 nl

Den Haag, vrijdag 28 januari 2005

Sensis kiest voor Excellent Office van Siemens

Sensis, de organisatie voor zorg, onderwijs en diensten aan slechtziende en blinde mensen in Zuid-Nederland, heeft een contract getekend met Siemens Business Services voor het inrichten en beheren van al haar werkplekken volgens het Excellent Office-concept van Siemens. De totale waarde, waarbij zon 400 werkplekken worden ingericht, bedraagt ruim 3,9 miljoen euro. Eerder al nam Sensis, als onderdeel van dit project, datacommunicatie-verbindingen en een Virtual Private Network (VPN) af van Siemens.

Sensis koos onder andere voor Siemens Business Services vanwege de cultural fit tussen Sensis en Siemens en ervaring en expertise van Siemens in de gezondheidszorg. Daarnaast biedt het optreden van Siemens als Single Point of Contact voor bijna alle ICT-aangelegenheden van Sensis een aantrekkelijk efficiencyvoordeel. Ook liggen met de beoogde integratie van IT en telefonie (VoIP), aanzienlijke kostenbesparingen in het verschiet en winnen de werknemers aan flexibiliteit voor wat betreft de keuze van hun werkplek.

Excellent Office is de complete werkplek-management oplossing die ondernemers helpt bij het inrichten en beheren van hun kantoorautomatisering en bedrijfscommunicatie. De compleet ingerichte werkplek biedt voorzieningen voor informatie en communicatie, inclusief services: van telefoon en fax tot scanner en printer, van PC of laptop en MS Office software tot e-mail, permanente internetverbinding en hosting van bedrijfskritische applicaties. Maar ook diensten zoals back up en restore-faciliteiten, e-learning, helpdesk en ondersteuning voor alle Excellent Office hard- en software behoren tot het concept. Het grote voordeel is dat de ondernemer geen tijd en geld meer hoeft te steken in het afstemmen van hardware en software van verschillende leveranciers. Doordat Siemens als zijn Single Point of Contact optreedt wint hij aan duidelijkheid, snelheid en efficiency Het Excellent Office concept is dan ook bovenal een kostenbesparend concept dat bovendien de afnemer de gelegenheid biedt gebruik te maken van de nieuwste technologieën.

Sensis is de organisatie voor zorg, onderwijs en diensten aan slechtziende en blinde mensen in Zuid-Nederland. Sensis wil slechtziende en blinde kinderen, jongeren en volwassenen in staat stellen optimaal deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Zowel kinderen als volwassenen kunnen terecht voor onderzoek, onderwijs, advies, revalidatie, behandeling, begeleiding, cursussen, informatie en voorlichting. Sensis biedt ook voorlichting, consult en advies aan organisaties die te maken hebben met slechtziende en blinde mensen. Meer informatie vindt u op www.sensis.nl.

Siemens Business Services is een internationaal toonaangevende IT service-provider. De Siemens-divisie heeft eigen oplossingen voor de hele IT-dienstverleningsketen van consulting en systeemintegratie tot en met het beheer van IT-infrastructuren. Met haar uitgebreide know-how en specifieke branchekennis biedt de onderneming haar klanten meetbare toegevoegde waarde. Op het gebied van outsourcing en IT-maintenance hoort Siemens Business Services wereldwijd tot de top 10. In het afgelopen boekjaar bedroeg de omzet ca. EUR 4,7 miljard (ultimo 2004), waarvan 76 procent buiten het Siemens-concern werd behaald. Thans heeft de onderneming wereldwijd ca. 36.000 medewerkers in dienst. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/sbs.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Kathelijn Hof, PR-adviseur Sensis,
Tel.: (0486) 471 003 (ma, di, vrij), e-mail: khof@sensis.nl

Josje Mosies, persvoorlichter Siemens Nederland, Tel.: (070) 333 2095, e-mail: josje.mosies@siemens.com