Ingezonden persbericht


28 januari 2005

SMC Networks lanceert geïntegreerde hotspot gateway-oplossing

Multifunctionele geïntegreerde hotspot-oplossing vereenvoudigt publieke internettoegang met combinatie van beveiligde internet gateway, draadloze connectiviteit met hoge snelheid en printen van ticket/ontvangstbewijs.

Barcelona ­ 28 januari 2005 - SMC® Networks (www.smc.com), toonaangevende aanbieder van netwerkoplossingen voor KMB's en thuisgebruikers, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van zijn handige oplossing voor de installatie van hotspots, de EliteConnect 2.4GHz 802.11g Wireless Hotspot Gateway. Deze combinatie van een accespoint/bridge voor draadloze toegang met AAA services (autorisatie, authenticatie en accounting) in een beveiligde NAT router met een solide SPI firewall, wordt aangevuld met een miniprinter (die apart wordt verkocht) waarmee bedrijven op een eenvoudige manier WiFi-toegang kunnen aanrekenen. De EliteConnect Hotspot Gateway met Mini-POS Ticket Printer is vanaf nu verkrijgbaar voor de aanbevolen prijs van 749 euro.

De nieuwe SMC EliteConnect Hotspot Gateway werd ontworpen voor rendabele publieke toegang tot het internet en vereenvoudigt de installatie, de controle en de betaling van internettoegang in hotspots zoals koffieshops, hotels, transportknooppunten, enz. Met de EliteConnect Hotspot Gateway kunnen de verkooppunten niet alleen vlotte internettoegang aanbieden, maar de klanten ook snel en eenvoudig identificeren, autoriseren en laten betalen.

De nieuwe SMC EliteConnect Hotspot Gateway beschikt over een ingebouwd 54Mbps 802.11g Access Point met afneembare antenne voor draadloze toegang met hoge snelheid. Dankzij het draadloze distributiesysteem kan de dekking met behulp van repeater/bridging worden uitgebreid tot niet minder dan zes bijkomende op WDS (Wireless Distribution System) gebaseerde toegangspunten. Zodra de repeater/bridging is geïnstalleerd, kunnen klanten met mobiele computers zoals laptops en PDA's zich in het uitgebreide gebied bewegen zonder de aansluiting met het beveiligde draadloze netwerk te verliezen. De instellingen voor authenticatie, autorisatie en accounting zijn eenvoudig te configureren en worden ondersteund via 802.1x/RADIUS, of met een geïntegreerde lokale database met een capaciteit van niet minder dan 2000 entries. Ook aangepaste banners vinden gemakkelijk een plekje op de nagelnieuwe Hotspot Gateway van SMC. Dat laat vendors toe om introductiepagina's te installeren, of specifieke internetpagina's en banners samen te stellen voor commerciële en reclamedoeleinden wanneer de gebruiker is ingelogd. Even de toegangstijd intikken op het keypad van de compacte form-factor printer en het tickets wordt meteen afgedrukt. Het bevat belangrijke informatie, zoals login, gebruikersnaam en wachtwoord, SSID, beveiligingsmethode en encryptiesleutel.

De SMCWHSG44-G xDSL/kabelmodem gateway biedt een combinatie van maximaal 4 LAN of WAN poorten. Een bijkomende LAN-poort ondersteunt 802.11af compatibele POE, zodat de repeaters en bridges ook zonder stopcontact in de buurt kunnen worden geïnstalleerd. De WAN-poorten hebben een capaciteit van maximum 4 xDSL/kabelmodem verbindingen, of kunnen worden gebruikt voor out-bound load-balancing en bandbreedte-aggregatie; ook configuratie tot een redundante link om een always-on-line verbinding te garanderen is mogelijk. De SMCWHSG44-G gateway werd uitgerust met talrijke beveiligingsfuncties zoals NAT, SPI firewall en MAC adresfiltering om de internetomgeving maximaal te beveiligen. Meer informatie vindt u op www.smc.com.

Over SMC Networks

SMC Networks is een toonaangevende aanbieder van LAN hardware en apparaten voor breedbandconnectiviteit. Met behulp van zijn wereldwijde productie-resources en strategische relaties brengt SMC Networks een groeiend gamma betaalbare, hoogkwalitatieve producten op de markt, zoals Gigabit en Fast Ethernet Switching, draadloos netwerken, breedbandconnectiviteit en traditionele bekabelde netwerkadapters. SMC Networks specialiseert zich in oplossingen voor KMB's en thuisgebruikers. SMC biedt zijn netwerkoplossingen wereldwijd aan via een infrastructuur van VAR partners (Value Added Resellers), ISP's (Internet Service Providers) en detailhandelaars.

U ontvangt dit persbericht omdat u opgenomen bent in onze mailinglist. Indien u dit niet meer wenst, volstaat het ons even te mailen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Emma Cuthbertson
Tel: +34 93 477-4935
Email: emma.cuthbertson@smc-europe.com

Frederic Pirenne
Account Executive
B&S (Business & Show/Syntagmes)
Kroonlaan 340
B-1050 Brussel
Tel: +32 (0)2/647.90.95.
Fax: +32 (0)2/640.55.01.
E-mail: fred@bs.be
Website: www.bs.be