Universiteit Maastricht

28 januari 2005
5000ste student studeert af aan economische faculteit David Vos (25) neemt op 28 januari 5000ste FdEWB-diploma in ontvangst

Op vrijdag 28 januari studeert de 5000ste student van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde (FdEWB) van de Universiteit Maastricht (UM) af. Deze eer valt te beurt aan de 25-jarige David Vos uit Waalwijk. De officiële afstudeerceremonie vindt plaats in het hoofdgebouw van de Faculteit, Tongersestraat 53, van 12.30u tot 13.30u. De ceremonie wordt geleid door decaan Prof. Dr. Franz Palm.

Deze mijlpaal voor de FdEWB komt 21 jaar nadat de eerste economiestudenten in 1984 aan hun universitaire opleiding begonnen. De FdEWB heeft gedurende haar bestaan een enorme groei doorgemaakt en telt nu 3.740 ingeschreven studenten, waarvan ongeveer 45% uit het buitenland afkomstig is. Naast reguliere studenten verwelkomt de FdEWB ieder semester zo´n 300 uitwisselingsstudenten van andere internationale universiteiten. De opleidingen die de FdEWB aanbiedt zijn dan ook zeer internationaal georiënteerd.

De zes bachelor programmas en zeven master programmas die de FdEWB aanbiedt zijn van hoge kwaliteit, dit blijkt uit het internationaal erkende keurmerk voor kwaliteit AACSB, dat de faculteit in 2002 in de wacht sleepte. Het kleinschalige onderwijssysteem dat wordt toegepast in alle opleidingen aan de UM (Probleem Gestuurd Onderwijs) draagt bij aan de ontwikkeling van professionele en persoonlijke vaardigheden. Deze vaardigheden zijn van belang voor een succesvolle carrière. De toekomst voor Vos op de arbeidsmarkt ziet er rooskleurig uit. De statistieken wijzen namelijk uit dat studenten van de FdEWB binnen enkele maanden een passende baan vinden. Dat blijkt uit arbeidsmarktonderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt, dat ook aan de FdEWB verbonden is.

David Vos heeft zijn studie Internationale Bedrijfskunde met zeer goed gevolg afgerond. Sluitstuk van zijn opleiding was zijn scriptie met de titel Culture as a determinant of technology use; An empirical study applying recent issues in information systems research. Als onderdeel van zijn studie heeft hij een half jaar in Peru doorgebracht om er aan de Universidad del Pacifico in Lima vakken te volgen. De studie Internationale Bedrijfskunde is één van de vele Engelstalige studies die de FdEWB aanbiedt. De studie geeft studenten een totaalbeeld van bedrijfsfuncties doordat de efficiëntie en effectiviteit van internationale bedrijven en hun medewerkers onder de loep worden genomen.

Noot voor de pers:
Meer informatie over de opleidingen van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde: Anke Wijnen / Inge van Hoof, tel. 043-3882693 / 3705.
De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043-3885222. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992, pers@bu.unimaas.nl