Protestantse Kerk in Nederland


Thema Bijbelzondag 2005:Het geluk is de wereld nog niet uit

(28-1-2005)
naamloos.bmp Zondag 30 januari wordt in veel kerken in Nederland Bijbelzondag gevierd. Het thema is dit jaar Het geluk is de wereld nog niet uit, naar aanleiding van het begin van Matteüs 5, ook wel bekend onder de naam zaligsprekingen. Bijbelzondag is een initiatief van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en de Raad voor Contact en Overleg betreffende de Bijbel (RCOB).

Speciaal voor Bijbelzondag werden diverse materialen rondom het thema ontwikkeld: een folder voor gemeenteleden, handreikingen voor de liturgie, preekschetsen en materiaal voor de kindernevendienst of de zondagsschool. Belangstellenden kunnen de materialen downloaden van de website van het bijbelgenootschap: www.bijbelgenootschap.nl. De deelnemende kerken is gevraagd op de bewuste zondag te collecteren voor een kinderbijbelproject in Jordanië. Het bijbelgenootschap aldaar wil graag de bekende bijbelboekjes met prenten uit de Kijkbijbel van Kees de Kort in gebarentaal uitgeven. Zo kan de boodschap van het geluk ook aan kinderen die niet kunnen lezen, spreken of horen worden doorgegeven.

Een ander project waarbij het Nederlands Bijbelgenootschap en de kerken samenwerken is de Kerkendag op 23 april 2005. Het thema van deze dag is Uit op Zin, een festival rond de bijbel.