Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: TR 011
Datum: 27 januari 2005

Campagne 'Wurk yn Oplieding' provincie Fryslân van start

De campagne 'Wurk yn Oplieding' gaat aanstaande vrijdag 28 januari van start. De provincie is aanstaande vrijdag en zaterdag met de campagne aanwezig op open dagen van Friese MBO opleidingen. De provincie zet sterk in op de arbeidskansen voor jongeren. In 2003 maakten ruim 1500 VMBO-leerlingen in Fryslân hun opleiding niet af. Provincie Fryslân wil met de campagne deze zorgwekkende ontwikkeling een halt toeroepen. De provincie heeft voor de campagne een speciale website geopend www.fryslan.nl/wurkynoplieding met daarop een prijsvraag voor 3e en 4e klassers van het VMBO.

Met deze voor Nederland unieke campagne start de provincie een geheel eigen aanpak in de strijd tegen jeugdwerkloosheid. De provincie heeft deze informatieve campagne over de relatie tussen opleiding en kansen op de arbeidsmarkt ontwikkeld in samenwerking met Omrop Fryslân en het Friese centrum voor educatieve dienstverlening GCO-Fryslân.

De campagne richt zich in de eerste plaats op leerlingen van het VMBO. Het moet leerlingen en ouders ervan bewust maken dat langer doorleren belangrijk is voor hun toekomst. De campagne ´Wurk yn Oplieding´ bestaat uit drie onderdelen; een serie van drie schoolTVprogramma´s met ondersteunend lesmateriaal, een informatieve website en een publiciteitscampagne. De tv-programma's worden uitgezonden op de regionale zender Omrop Fryslân en op 1, 8 en 15 april 2005 op de landelijke schooltelevisie. GCO-Fryslân zorgt voor ondersteunend lesmateriaal bij de programma's. De programma's richten zich op de eerste twee leerjaren van het voortgezet onderwijs. De website www.fryslan.nl/wurkynoplieding , opgezet voor de campagne ´Wurk yn Oplieding´, is bedoeld voor VMBO leerlingen als informatiepoort naar bestaande website's over beroepskeuzen, arbeidskansen en opleidingen. De website start met een prijsvraag. 3e en 4e klassers van het VMBO kunnen een MP3 speler winnen door zo origineel mogelijk aan te geven welke vervolgopleiding zij van plan zijn te kiezen en waarom ze denken dat dit diploma goede kansen op werk biedt.


---- --