Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden en ING verlengen sponsorovereenkomst met KNVB 27-01-2005
De KNVB-sponsors Nationale-Nederlanden en ING verbinden zich voor een langere periode aan de KNVB. Beide partijen hebben vanmiddag om 14.30 uur, voorafgaande aan de receptie ter gelegenheid van het afscheid van sponsormanager Frits Suèr van Nationale-Nederlanden, hun handtekening gezet onder een verbintenis die loopt tot en met het WK in 2010 in Zuid-Afrika. Plaats van handeling was Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, waar Suèr de Koninklijke onderscheiding Ridder in de orde van Oranje-Nassau kreeg uitgereikt door de loco-burgemeester van Amstelveen, dr. M.J. Alink.
Met de ondertekening wordt een vervolg gegeven aan een jarenlange, succesvolle samenwerking tussen de KNVB, Nationale-Nederlanden en ING. De betrokkenheid van beide sponsors bij het Nederlandse voetbal is groot en diep geworteld. Zowel Nationale-Nederlanden als ING zijn al jarenlang trouwe partners van de KNVB én het Nederlands Elftal. Nationale-Nederlanden werd in september 1988 sponsor van de KNVB en is sinds 1992 hoofdsponsor (shirtsponsor) van Oranje. ING is sponsor van de KNVB vanaf 1 januari 1997.
Hiermee wordt een vervolg gegeven aan de invulling van het succesvolle hospitalityprogramma, waarbij het intermediair de gelegenheid wordt geboden om met relaties en medewerkers van Nationale-Nederlanden wedstrijden bij te wonen. Eveneens blijft het zogenaamde 'Sportpakket' bestaan. Hierbij wordt het intermediair de mogelijkheid geboden om op lokaal niveau te sponsoren.
Het bijzondere aan de nieuwe overeenkomst is dat Nationale-Nederlanden en ING gezamenlijk met de KNVB interactieve nieuwe media-gerelateerde diensten kunnen inzetten zoals het aanbieden van uitslagen per SMS en/of internet.
"Nationale-Nederlanden en ING zijn belangrijk voor de KNVB. Ze dragen het Nederlands voetbal en Oranje een warm hart toe. Uit het feit dat het contract is verlengd tot 2010 spreekt veel vertrouwen, aldus Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB. "Suèrs enthousiasme en bevlogenheid zijn belangrijk geweest bij de totstandkoming van het contract. Het was voor ons bijzonder prettig samen te werken met een kundig man als Suèr. Wij feliciteren hem van harte met zijn welverdiende onderscheiding".