Politie Groningen

Persberichten vrijdag 28 januari 2004

Provincie Groningen 28-01-2005 -

Winschoten: bromfietser onder invloed
Wegens rijden onder invloed op zijn brommer heeft de politie donderdagnacht aan de Hazelaarstraat in Winschoten een 47-jarige man uit die plaats aangehouden. De man is vermoedelijk met zijn brommer gevallen op de Nassaustraat in zijn woonplaats. Getuigen meldden dit bij de politie. Toen agenten poolshoogte gingen nemen reed er juist een bromfietser weg. Hij werd in de Hazelaarstraat aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.6 promille alcohol werd vastgesteld. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur heengezonden.

Winschoten: vrouw gooit ruit in
Aan de Plataanweg in Winschoten heeft de politie donderdagavond een 18-jarige vrouw uit Winschoten aangehouden. De vrouw wordt verdacht van vernieling. Getuigen zagen dat de verdachte een ruit van een woning aan de Sleedoornweg ingooide en vervolgens wegliep. Ze kon aan de Plataanweg door gewaarschuwde agenten worden aangehouden. De vrouw is na verhoor heengezonden. Ze bekende de vernieling.

Stadskanaal: fietsster gewond
Een 13-jarige fietsster uit Gasselternijveen is donderdagmiddag licht gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Poststraat in Stadskanaal. Het meisje stak onoplettend de rijbaan over en werd aangereden door een auto, bestuurd door een 24-jarige man uit Stadskanaal. Het slachtoffer is met beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Appingedam: vrouw aangehouden
In de Harmoniestraat in Appingedam heeft de politie donderdagavond een 41-jarige vrouw uit Veendam aangehouden. De vrouw had aanvankelijk de hulp van de politie ingeroepen voor bemiddeling in een conflict met haar ex. Toen agenten ter plaatse kwamen achtte de vrouw bemiddeling niet meer nodig en stelde geen prijs meer op aanwezigheid van de politie. De vrouw was echter erg over stuur en stapte op een gegeven moment in haar auto en reed met gierende banden weg. Ze verloor bijna de macht over het stuur en wist ternauwernood een botsing met een gevel te voorkomen. De vrouw reed met hoge snelheid door en verleende geen voorrang aan een van rechts komende politieauto. Ze werd tot stoppen gedwongen een aangehouden voor gevaarlijk weggedrag. De verdachte probeerde aan de aanhouding te ontkomen door hard weg te rennen. Ze werd echter achterhaald maar verzette zich tegen de aanhouding. De vrouw is meegenomen naar het bureau en is na verhoor heengezonden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk weggedrag en verzet.

Marum: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
Op de A7 bij Frieschepalen heeft de politiedonderdagavond het rijbewijs van een 38-jarige man uit Leeuwarden ingenomen. De man haalde bij Marum met zijn auto met hoge snelheid een politieauto in. Zijn snelheid werd geklokt op 189 km per uur, terwijl 120 is toegestaan. Bij Frieschepalen werd de man aan de kant gezet. Hij kreeg een bekeuring voor te hard rijden. Zijn rijbewijs moest hij bij de verbaliserende agenten achterlaten.

Snelheidscontroles regio: donderdag
Winsum: Wierdaweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 1141 voertuigen, aantal overtredingen: 92, hoogst gemeten snelheid: 76 km.
Aduard: Friesestraatweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 2269 voertuigen, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 102 km.

Mensingeweer: De Meerenweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 460 voertuigen, aantal overtredingen: 88, hoogst gemeten snelheid: 126 km.