(Euronext) - Persbericht Euronext Amsterdam inzake ernstige schriftelijke waarschuwing Vilenzo International N.V. (28/01/05 09:32 CET)

Amsterdam, 28 januari 2005

Persbericht Euronext Amsterdam inzake ernstige schriftelijke waarschuwing Vilenzo International N.V.

ADVIES VAN DE COMMISSIE

Euronext Amsterdam N.V. ("Euronext") heeft de Adviescommissie Fondsenreglement ("Commissie") bij brief van 13 juli 2004 verzocht te adviseren over mogelijke overtredingen van het Fondsenreglement door de uitgevende instelling Vilenzo International N.V. ("Vilenzo"). De Commissie heeft dit verzoek op 8 november jl. mondeling behandeld. Op 24 december 2004 heeft de Commissie aan Euronext geadviseerd. Artikel 28h Fondsenreglement bepaalt, voor zover te dezen relevant, dat de uitgevende instelling verplicht is terstond een publicatie te doen omtrent elk feit of elke gebeurtenis betreffende de uitgevende instelling waarvan moet worden aangenomen dat hiervan een aanmerkelijke invloed op de koers zal uitgaan. Op 11 juli 2003 publiceerde Vilenzo een persbericht waarin de onderneming haar verwachtingen omtrent het resultaat voor afschrijving van goodwill over het lopende boekjaar fors (>45% volgens de Schaal van Mock) neerwaarts bijstelde ten opzichte van boekjaar 2002 (2002: ¤ 5,0 miljoen positief). Vilenzo publiceerde op 4 september 2003 de cijfers over het eerste halfjaar. In dit persbericht en in een persbericht van 26 november 2003 herhaalde de onderneming de guidance die men op 11 juli 2003 al uitsprak. In haar persbericht van 15 december 2003 meldde Vilenzo vervolgens dat het voor het boekjaar 2003 een netto-omzet van ¤ 167 miljoen verwachtte en een netto verlies voor afschrijving goodwill van circa ¤ 11 miljoen. Op woensdag 18 februari 2004 publiceerde Vilenzo een persbericht met als inhoud de voorlopige jaarcijfers over het boekjaar 2003. Vilenzo meldde een omzetdaling van 16,1% tot ¤ 147,8 miljoen en een netto resultaat voor afschrijving goodwill van ¤ 16,2 miljoen negatief. De Commissie is van oordeel dat Vilenzo uiterlijk 4 september 2003 duidelijk kenbaar had moeten maken dat voor geheel 2003 sprake zou zijn van een verliesgevende situatie in haar onderneming. De door Vilenzo gebruikte verwijzing naar de Schaal van Mock acht de Commissie onder de omstandigheden van dit geval onvoldoende duidelijk. Vilenzo heeft het risico dat er bij het beleggend publiek een onterechte indruk was ontstaan voorts tot 15 december 2003 laten voortduren, zodat de Commissie constateert dat Vilenzo gedurende een langere periode in de naleving van artikel 28h Fondsenreglement is tekortgeschoten. De Commissie is van oordeel dat in het door Euronext bij Verzoek van 13 juli 2004 aan haar ter beoordeling voorgelegde geval sprake is van een kennelijke overtreding van artikel 28h Fondsenreglement door Vilenzo International N.V. De Commissie ziet in de omstandigheden van dit geval aanleiding Euronext te adviseren een maatregel te nemen als bedoeld in artikel 65 Fondsenreglement, te weten de maatregel van een ernstige schriftelijke waarschuwing. BESLUIT DIRECTIE EURONEXT
De directie van Euronext heeft besloten het advies van de Adviescommissie Fondsenreglement te onderschrijven en heeft Vilenzo International N.V. een ernstige schriftelijke waarschuwing gegeven in verband met de overtreding door Vilenzo International N.V. van artikel 28h van het Fondsenreglement. Het advies van de Adviescommissie Fondsenreglement is op 28 januari 2005 gepubliceerd op de website van Euronext (www.euronext.com).

Source : Euronext