Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM

Politiecontroles op station vanwege overlast

De politie heeft de afgelopen twee weken de handen vol gehad aan overlast gevende jongeren op en rond het station Zaandam. De politie besloot tot actie over te gaan toen duidelijk werd dat mensen zich vaak niet prettig voelen op het station door de aanwezigheid van grote groepen jongeren. Zij houden zich hinderlijk op voor de in- en uitgangen van het station, bij de trappen en de kaartautomaten. In tegenstelling tot de jongeren zelf, stelden veel reizigers en NS personeel de politieaanwezigheid zeer op prijs. Het wegsturen van samenscholende jongeren stuitte vaak op verzet. Waar nodig werden bekeuringen uitgedeeld. Politiemensen noteerden namen van de rondhangende jeugd en stelden de ouders op de hoogte van het gedrag van hun kinderen. Ook de komende periode zal de politie het station regelmatig controleren.

15:37 27-JAN-05
ZAANDAM, ZWARTEMEER

Vrouwen stelen geld met smoes

Twee onbekende vrouwen zijn woensdagmiddag met een smoesje de woning van een gehandicapte 58-jarige vrouw binnengekomen en hebben een geldbedrag uit de woning meegenomen. Het slachtoffer reed rond 14.30 met haar scootmobiel ter hoogte van de IJssel toen zij door twee getinte vrouwen van rond de 20 jaar werd aangesproken. Zij vertelden dat zij bij een vriendin waren langsgegaan, maar dat deze niet thuis bleek te zijn. Zij wilden graag een briefje schijven om in de brievenbus te doen. Om de vrouwen te helpen nam de Zaandamse hen mee naar haar huis. Nadat het duo met het briefje was vertrokken, bemerkte de vrouw de volgende dag dat het geld uit een la was verdwenen. Vermoedelijk dezelfde vrouwen hebben op woensdagmiddag ook aangebeld bij een andere woning aan het Zwartemeer. Tegen de bewoonster die opendeed vertelden ze dat ze bij het verkeerde huis hadden aangebeld. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met politiewijkteam Wormerveer/Wormerland via 0900-8844.

17:54 27-JAN-05
WATERGANG, KANAALDIJK

Vrouw gewond bij botsing bus

Bij een botsing tussen een auto met een lijnbus is een 26-jarige vrouw uit Assendelft gewond geraakt. De vrouw reed als passagier in de auto over de Kanaaldijk. De bestuurder van de auto, een 33-jarige man uit dezelfde plaats, besloot op de weg te gaan keren. Hij zag daarbij de bus over het hoofd die van achteren over de busstrook naderde. De buschauffeur kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de auto in de flank. De vrouw werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. Zij mocht dezelfde avond weer naar huis.

PURMEREND, TARWESTRAAT/ HAARSPITSTRAAT

Woninginbraken

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in drie woningen aan de Tarwestraat en een woning aan de Haarspitstraat. In alle gevallen kwam men binnen door het deurslot te forceren. Er werden ondermeer auto- en huissleutels, portemonnees met bankpassen en een digitale camera gestolen. In de Tarwestraat werd een deel van de buit, met name niet waardevolle spullen uit de portemonnees, teruggevonden.


---- --