Ingezonden persbericht

Verum verifieert software ontwerpen op basis No-Cure-No-Pay

EINDHOVEN, 20050128 -- Verum Consultants introduceert een no-cure-no-pay verificatie service voor software ontwerpen. Het bedrijf wil dat softwareontwikkelorganisaties meer aandacht besteden aan het toenemende aantal fouten in software dat eindgebruikers bereikt. Daarom laat Verum haar klanten uitsluitend betalen per defekt dat wordt gevonden tijdens de verificatie van een software ontwerp.


Verum heeft "Analytical Software Design" (ASD) ontwikkeld; een op wiskunde gebaseerde techniek om de specificaties van een software-ontwerp in een vroeg stadium van een project zowel functioneel als wiskundig op juistheid te controleren.

Gedurende de ontwerpfase past Verum, in nauwe samenwerking met het ontwikkelteam van de klant, ASD toe om een functioneel model van het software ontwerp te maken dat geverifieerd en correct is. Dit is identiek aan de wijze waarop een bouwkundig ingenieur een ontwerp zou verifiëren alvorens met de daadwerkelijke bouw te beginnen.

Door het verwijderen van functionele fouten vóórdat met coderen wordt gestart zijn ontwikkelaars in staat de kwaliteit van de implementatie en uiteindelijk het definitieve produkt enorm te verbeteren. De huidige manieren om fouten op te sporen vinden slechts fouten tijdens of na afloop van het programmeren wanneer het testen begint; een benadering die steeds kostbaarder wordt en de time-to-market aanzienlijk verlengt.

Volgens het "Sustainable Computing Consortium" bevatten 1000 regels software code gemiddeld tussen de 20 en 30 defekten. Het "National Institute of Standards and Technology" heeft recent bekendgemaakt dat ontwikkelaars in de regel zo'n 80 procent van hun tijd besteden aan het vinden en corrigeren van fouten.

Het onderliggende principe van ASD zegt dat "Business Critical Software" gebaseerd moet zijn op ontwerpen die geverifieerd zijn voordat het programmeren begint. Onderzoek toont aan dat de meerderheid van de fouten een software systeem binnendringt gedurende de specificatiefase als gevolg van niet-geverifieerde ontwerpen.

Op basis van afgeronde opdrachten stelt Verum dat de toepassing van ASD gedurende de ontwerpfase het aantal fouten vermindert met een faktor vijf en het ontstane meerwerk met een faktor vier. Daarnaast zijn met het no-cure-no-pay model de kosten van een defekt aanzienlijk lager dan de gebruikelijke kosten van het opsporen en verwijderen van fouten in een laat stadium van de ontwikkelcyclus.

"Software ontwikkelaars moeten constant balanceren tussen het maken van kwaliteitssoftware en de enorme tijdsdruk vanuit de markt," zegt Verum's CEO Robert Howe. "Meestal komt het er op neer dat zij zich moeten neerleggen bij het vrijgeven van software van onvoldoende kwaliteit onder druk van de concurrentie. Met ons nieuwe business model willen we aantonen dat, met een beperkte investering in een vroeg stadium, ontwikkelaars in het vervolgtraject de technische en economische vruchten plukken."

Door Verum's design verificatie service te gebruiken kunnen ontwikkelaars, naast allerlei verschillende soorten ontwerpfouten, met name alle "concurrency" fouten verwijderen die in het algemeen de meest complexe en moeilijk te vinden problemen veroorzaken in software systemen. Als gevolg daarvan kunnen ontwikkelaars de hoeveelheid kostbaar meerwerk drastisch verminderen, een kortere time-to-market realiseren en de softwaretoepassing als geheel beter laten presteren.

Over Verum
Verum is in 2003 opgericht door Guy Broadfoot en Robert Howe, twee ervaren mensen uit de softwareontwikkelingsindustrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het mathematisch ontwerpen en verifiëren van complex software voor de 'original equipment' (OEM), automobiel-, medische apparatuur en telecommarkt.

Verum heeft een techniek ontwikkeld onder de naam 'Analytical Software Design' (ASD) waarmee softwarespecificaties mathematisch beschreven en gecontroleerd kunnen worden voordat ze ontwikkeld worden. Daarnaast levert ASD testsets die gebruikt kunnen worden om het eindresultaat statistisch te testen.

Verum voegt dit element toe aan het ontwikkelproces van de klant door nauw samen te werken met de softwareontwikkelaars en -ontwerpers van de klant. Zie voor meer informatie www.verum.com


Mediacontact
Stephen Waddington
Rainier PR
swaddington@rainierpr.co.uk
+44 (0)20 7494 6570




Ingezonden persbericht