Ingezonden persbericht


Persbericht

Jan van de Pol, luitenant-kolonel bij de Koninklijke Landmacht, wint Cisco Innovation Award

Projectleider TITAAN benoemd tot meest innovatieve manager

Amsterdam, 28 januari 2005 - Cisco Systems reikte gisteravond de Cisco Innovation Award uit aan luitenant-kolonel Jan van de Pol. Een onafhankelijke vakjury en de bezoekers van de Cisco-website kozen voor Jan van de Pol in zijn rol als leider van het TITAAN-ontwikkelteam van het Command & Control Support Centre (C2SC) van de Koninklijke Landmacht. TITAAN (Theatre Independent Tactical Army and Airforce Network) is een typisch voorbeeld van een Intelligent Information Network. De prijs werd op 27 januari uitgereikt door Bas Linders, hoofdredacteur Automatisering Gids en Hendrik Blokhuis, technisch directeur Cisco Systems, tijdens het jubileumdiner van Cisco ter gelegenheid van haar 20-jarig bestaan.

TITAAN is een modulair opgebouwd netwerk en is gebaseerd op open standaarden. Binnen de internationale defensiewereld ondersteunt dit netwerk het nieuwe zogenoemde Network Centric Warfare-concept. Mede dankzij TITAAN heeft de Koninklijke Landmacht, aangevuld met diverse applicaties die ook bij het C2SC zijn ontwikkeld, wereldwijd binnen vrijwel alle Ministeries van Defensie een uitstekende innovatieve reputatie opgebouwd. Het netwerkconcept is ook ontdekt door andere sectoren als politie, justitie en brandweer, waar tijdkritische omstandigheden overheersen.

Vanaf half november zijn vele kandidaten aangemeld voor nominatie. Personen die verantwoordelijk zijn voor positieve veranderingen en IT oplossingen die daadwerkelijk impact hebben op de organisatie of samenleving. Een onafhankelijke vakjury, bestaande uit Bas Linders (hoofdredacteur Automatisering Gids), Rene van der Bruggen (Voorzitter van de Raad van Bestuur van Imtech), Guus Broesterhuizen (plaatsvervangend DG bij het Directoraat-Generaal voor Telecommunicatie en Post), Siep Eilander (Directeur ICTU) en Hendrik Blokhuis (technisch directeur Cisco Systems Nederland) heeft een selectie uit de talrijke inzendingen gemaakt. Hiervan zijn in totaal vijf projecten en hun managers genomineerd. De uiteindelijke winnaar is gekozen door de onafhankelijke vakjury, gecombineerd met de publiekjury (50/50).

Hendrik Blokhuis, technisch directeur Cisco Systems Nederland: "Wij zijn trots op ons 20-jarig jubileum. Door technologische expertise en vernieuwende ideeën op slimme wijze te combineren hebben we een vooraanstaande marktpositie bereikt. Technologische innovatie is onlosmakelijk verbonden met de cultuur en mentaliteit binnen een organisatie. IT-managers spelen een cruciale rol bij deze vernieuwingsslagen. Niet alleen door investeringen in netwerken, systemen, producten en diensten; innoverend management is evenzeer cruciaal om daadwerkelijk een voorsprong te realiseren. Jan van de Pol heeft in de ogen van de vakjury absoluut laten zien hoe belangrijk innovatief management is. Hij is dan ook de terechte winnaar van de Cisco Innovation Award."

Jan van de Pol, luitenant-kolonel bij de Koninklijke Landmacht zegt over zijn benoeming: "Het winnen van deze prijs is een enorme eer. Als je samen met een team vol toewijding werkt aan een project als TITAAN, is het toch de kroon op je werk als je een dergelijke prijs in de wacht weet te slepen. Het is een beloning voor alle mensen die aan TITAAN meewerken, inclusief de militaire beheerders en gebruikers. De waardering die blijkt uit de positieve beoordeling van de vakjury én de publiekjury is enorm."


- einde -

Over Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), wereldwijd leider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet, zet zich al 20 jaar in voor technologische innovatie, heeft een leidende positie in de bedrijfstak en heeft maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog op de agenda staan. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Meer informatie is beschikbaar via cisco.nl en het internationale laatste nieuws vindt u in de Cisco Newsroom.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems Inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken beschreven in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderstaande personen.

Cisco Persdesk
Winkelman en Van Hessen
tel: 070-416 16 59
ciscosystems@winkelmanenvanhessen.nl http://www.cisco.nl