Gemeente Tilburg

05048GO

Datum
28 januari 2005

Sloop voormalige Aldi-panden in Tartinistraat

Eerste helft februari 2005

De winkelstrip aan de Tartinistraat is zowel u als ons al jaren een doorn in het oog. De gemeente heeft de afgelopen jaren geprobeerd daar verandering in te brengen. Maar dat blijkt erg moeilijk. Het grootste struikelblok voor nieuwe ontwikkelingen zijn de financiën: nieuwe ontwikkelingen kosten meer dan ze opbrengen. Daarom zijn commerciële partijen niet geïnteresseerd in de locatie. En partijen als de gemeente of de woningcorporatie moeten de afweging maken of zij het benodigde geld kunnen en willen investeren. Dat kost veel tijd.

Sloop voormalige Aldi

De gemeente heeft in het voorjaar van 2004 de ruimte waar vroeger de Aldi zat aangekocht. Dat is dus nu gemeentelijk eigendom. Om te voorkomen dat de situatie aan de Tartinistraat steeds verder verslechtert, is besloten de voormalige Aldi alvast te slopen. Dit gebeurt vooruitlopend op andere plannen voor deze locatie. Totdat duidelijk is wat er aan de Tartinistraat gaat gebeuren, wordt een grasveldje aangelegd. De locatie ziet er dan voorlopig acceptabel uit. Uiteraard informeren we u als er meer over eventuele bouwplannen bekend is.

De sloopwerkzaamheden worden naar verwachting in de eerste helft van februari uitgevoerd. De sloopvergunning is reeds in de Tilburgse Koerier gepubliceerd. De direct omwonenden worden door een tweede bewonersbrief verder geïnformeerd over de sloopplannen; wanneer deze precies plaatsvinden, wie ze uitvoert en bij wie u terecht kunt met vragen over de sloop.

Meer informatie

Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Ellen Vink, projectleider bij Gebiedsteam Noord en bereikbaar via telefoonnummer 013 542 90 77 of e-mail ellen.vink@tilburg.nl.

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90157
5000 LL Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 90 77
Faxnummer
013 542 88 25


---- --