Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Symposium ALS voor zorgverleners

Het ALS-Centrum Nederland organiseert in samenwerking met de VSN een symposium, dat gehouden wordt op 28 januari 2005. Het symposium met de titel ALS, de zorg verbetert is bedoeld voor hulpverleners, die in hun werk te maken hebben met mensen met ALS.

Het laatste decennium zijn er doorbraken geweest op het gebied van de genetica en medicamenteuze behandeling van ALS en is er internationale overeenstemming bereikt over het stellen van de diagnose. Het belangrijkste dat mensen met ALS geboden kan worden, blijft een optimale begeleiding en kwaliteit van zorg.

De nieuwste ontwikkelingen en inzichten in de behandeling en begeleiding van mensen met ALS staan centraal op dit symposium. De PEGsonde, beademing, hulpmiddelen en meetinstrumenten komen uitgebreidaan de orde. Naast een informatief gedeelte kan men tijdens de workshops discussiëren over het gewenste behandelbeleid t.a.v. deze onderwerpen.

Het symposium wordt georganiseerd door het ALS-centrum Nederland in samenwerking met de VSN. Het Prinses Beatrix Fonds steunt de organisatie van het symposium. U kunt uw arts of hulpverlener wijzen op dit symposium. Op de site van het ALS-Centrum Nederland verschijnt meer informatie over de bijeenkomst.

01 december 2004

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400