Ingezonden persbericht

Parship.nl bedient zich van typosquatting

LEEK, 20050128 -- De datingservice parship.nl, één van de aanbieders in Nederland van datingservices op het internet, bedient zich van onrechtmatige praktijken jegens haar concurrente relatieplanet.nl, die eveneens datingservices aanbiedt op het internet via relatieplanet.nl en relatieplanet.be.


Parship.nl heeft recentelijk de domeinnamen relatiplanet.nl en relatiplanet.be geregistreerd, dus zonder tweede 'e' in het woord relatie, welke domeinen doorlinken naar respectievelijk parship.nl en parship.de. Zij tracht op die wijze bezoekers van relatieplanet.nl naar haar eigen datingservice te lokken.

Dit fenomeen staat bekend als 'typo squatting' en is een bekende truc om verkeer op een website te genereren, omdat mensen soms domeinnamen verkeerd intypen.

Binnen het dating-segment is Relatieplanet met afstand marktleider. Deze site trekt ongeveer een 1,2 miljoen unieke bezoekers per maand.

Relatieplanet.nl heeft inmiddels haar advocaat, Mr. M. Ellens van Teurlings & Ellens Advocaten in Amsterdam, ingeschakeld om hiertegen op te treden.




Ingezonden persbericht