Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Resultaat van een jaar lang Open Podium: een nieuwe dichtbundel

Op zaterdagmiddag 29 januari 2005 wordt om 15.00 uur tijdens het Open Podium in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA®) aan de Prinsengracht 587 de dichtbundel "Van de Prinsengracht" feestelijk gepresenteerd. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan Hans van Velzen, directeur van de OBA. In de bundel, samengesteld door Jos van Hest, staan twintig gedichten van twintig dichters die in 2004 optraden op het Open Podium.

In januari 2004 ging het Open Podium van start. Elke laatste zaterdagmiddag van de maand leest in de foyer van de bibliotheek een bonte stoet van schrijvers en dichters voor uit eigen werk. Er zitten professionals en beroepsschrijvers bij, zondagsdichters en doordeweekse dichters, mensen die al jaren schrijven en mensen die de afgelopen week voor het eerst in hun leven iets op papier hebben gezet, man en vrouw, oud en jong, rijp en groen. Ze lezen hun column voor die in een buurtkrant heeft gestaan, een verhaal dat nog lang niet af is, een fragment uit hun roman in wording, een onbegrijpelijk gedicht, een serie versjes, een ingezonden brief. Op het Open Podium is in principe iedereen welkom.

Wat het Open Podium extra bijzonder maakt, zijn de gesprekken die presentator Jos van Hest met alle voorlezers voert. Ze gaan over de achtergronden van de voorgelezen tekst, technische en emotionele aspecten van het schrijfproces, grote voorbeelden, ambities en omgang met kritiek. Die gesprekken zijn meestal heel persoonlijk en tegelijkertijd ter zake. Elke laatste zaterdag van de maand is het weer een verrassing wat het publiek te horen krijgt. Op 29 januari krijgen alle bezoekers bovendien de nieuwe bundel "Van de Prinsengracht".

Noot voor de redactie,