Gemeente Delft

Modeshow van wereldse klederdrachten in Delft

Zaterdag 29 januari worden de 20 kostuums, die zijn gemaakt tijdens het textielproject 'Groeten uit Delft', geshowd aan het publiek. Sinds half september vorig jaar hebben zo'n zestig Delftse vrouwen van verschillende culturen samengewerkt aan diverse wereldse klederdrachten, die op ansichtkaarten zijn afgedrukt. Iedereen is welkom de modeshow bij te wonen.

'Groeten uit Delft' is een textielproject van het gemeentelijke cultuurprogramma Kunst in de Wijken, waarin kunstenaars en bewoners gezamenlijk kunstprojecten tot stand brengen. Onder leiding van kunstenares Guda Koster zijn sinds september 2004 wekelijks ongeveer zestig vrouwen van verschillende culturen, nationaliteiten en leeftijden bijeen gekomen om met elkaar kostuums te ontwerpen en te maken. De kostuums zijn klederdrachten vanuit verschillende werelddelen, variërend van een Japanse kimono tot een Volendamse jurk. De kostuums zijn gemaakt uit oude lapjes stof en gebruikt textiel en zien er prachtig uit.

Tijdens de feestelijke modeshow op zaterdag 29 januari worden de eindresultaten door de vrouwen zelf geshowd. De modeshow vindt plaats in De Zaal, aan de Jorisweg 2 in delft. De modeshow wordt om 16.00 uur geopend door Christiaan Mooiweer, wethouder van Cultuur, Kennis en Economie. Iedereen is van harte welkom de modeshow bij te wonen. Om zeker te zijn van een plaats, wordt reserveren aanbevolen, dit kan bij Guda Koster, 06 24470989.

De kostuums zijn tevens vereeuwigd op ansichtkaarten onder de veelzeggende titel 'Groeten uit Delft'. Hierop staan de maaksters in hun eigen gemaakt kostuum, gefotografeerd op 'echte' Delftse locaties. De ansichtkaarten zijn gebundeld in boekjes en zijn tijdens de modeshow te koop voor 2,50 euro.

Noot voor de redactie (