2e persbericht van zaterdag 29 januari 2005

Eindhoven 29-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanvulling op bericht Mannen aangehouden voor mishandeling

De twee Eindhovenaren van 16 en 43 jaar oud die zaterdagochtend op het Stratumseind door de politie waren aangehouden (zie 1e persbericht van vandaag), zijn enkele uren later weer heengezonden. Er wordt geen aangifte tegen de mannen gedaan en ze worden dus ook niet verdacht van mishandeling.

Eindhoven: Zwerver met hond en gestolen auto aangehouden

Een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdag rond het middaguur aangehouden op de Keizer Karel V Singel. Bij de politie was de melding binnengekomen dat er op de weg een hond los liep die daardoor gevaar veroorzaakte voor het verkeer. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek de hond bij de man te horen. Deze had een vrachtwagenbusje bij zich met een Frans kenteken. Dat busje bleek in Frankrijk als gestolen te boek te staan. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Zijn hond is naar het asiel gebracht.

Eindhoven: Man wil gestolen telefoon aan agent verkopen

Een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagochtend rond 7.15 uur aangehouden op het Stationsplein. Hij wilde daar een mobiele telefoon verkopen aan een agent-in-burger, die zojuist was afgewerkt en op weg was naar huis. Deze heeft de man aangehouden op verdenking van heling. De verdachte is na verhoor weer heengezonden met een proces-verbaal. De telefoon bleek zaterdagochtend tussen 1.00 en 4.00 uur weggehaald te zijn uit de jas van een 36-jarige Eindhovenaar die in het centrum van Eindhoven aan het stappen was.

Neerkant: Fietser gewond bij aanrijding

Een man van 61 jaar uit Buggenum is zaterdagmiddag rond 14.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de T-kruising Uitleg/Brandsmastraat. De fietser werd daar geraakt door een auto die werd bestuurd door een 18-jarige man uit Helenaveen. De toedracht van de aanrijding is nog onduidelijk. Het slachtoffer is met verwondingen aan hoofd en schouder naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist raakte niet gewond.

Best: Auto gestolen

Vanaf de Schooneveldstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto weggehaald. Het gaat om een grijze Opel Astra (37-HL-BD).

Valkenswaard: Sieraden weggehaald

Bij een inbraak in een woning aan de Beelmanstraat zijn enkele sieraden weggehaald. Dat gebeurde vrijdag tussen 10.30 en 13.30 uur. Het is nog onduidelijk hoe de woning is betreden; er is geen inbraakschade geconstateerd.

Bladel: Auto ontvreemd

Een rode Opel Corsa (TG-33-HZ) is in de nacht van vrijdag op zaterdag weggehaald vanaf het Poststraatje.