PERSBERICHT - 2004-12-20

Veel belangstelling voor Fietsvakantiebeurs en Wandelmarkt

De nieuwe combinatie van Fietsvakantiebeurs en Wandelmarkt op 29 en 30 januari 2005 in de Amsterdam Rai trekt veel belangstelling. Inmiddels hebben ruim 100 specialisten op het terrein van fiets- en wandelvakantie zich als stanmdhouder ingeschreven voor het evenement.

Het aanbod aan standhouders is ook zeer veelzijdig. Aanwezig zijn diverse Nederlandse VVVs en verkeersbureaus uit o.a. Groot-Brittanië, België, Ierland, diverse Duitse regios en Catalonië.

Een scala aan reisbureaus biedt ongekende mogelijkheden voor fiets- en wandelreizen: van een wandeltochtje langs de Linge, fietsen met kinderen langs de Loire, de Donau Radweg, de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, wijnwandeltochten, fietsen van Bangkok naar Singapore tot een wandelexpeditie op Antarctica. Niet alleen Nederlandse reisbureaus zijn van de partij, maar ook organisaties uit o.a. Denemarken, Slovenië, Roemenië en Polen op het gebied van georganiseerd of zelfstandig reizen. Door de gevarieerde samenstelling krijgen bezoekers een uitstekend overzicht van een breed aanbod.

Op de beurs ook veel standhouders met een aanbod voor een goede voorbereiding van een fiets- of wandelreis: veel speciale vakantiefietsen, wandelschoenen, rugzakken, fietstassen, fietsbanden met anti-leklaag, tenten en overige kampeerartikelen, kleding op maat, kaarten en gidsen. Verder tal van belangenorganisaties voor fietsers en wandelaars die belangrijke vragen kunnen beantwoorden.

Door de specialisatie op het gebied van fiets- en wandeltoerisme is de Fietsvakantiebeurs/Wandelmarkt ook buitengewoon overzichtelijk voor het publiek dat gericht op deze beurs afkomt.

De combinatie van de beursvloer met een veelzijdig programma van lezingen, workshops en de onderdelen wandelaars informeren en fietsers informeren, waar ervaren fietsers en wandelaars informatie geven over een scala aan tochten, maakt deze nieuwe beurs tot een evenement op maat ter voorbereiding van een fiets- of wandelreis.

De beurs is voor het publiek geopend op zaterdag 29 en zondag 30 januari van 10.00 18.00 uur. Er is een bewaakte fietsenstalling. Het gebruik van deze stalling is gratis.

Zie meer informatie op de site: www.fietsvakantiebeurs.info