1e persbericht van zondag 30 januari 2005

Eindhoven 30-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden voor bedreigen ex-vrouw

Een man van 43 jaar uit Geldrop is zaterdagmiddag rond 16.15 uur aangehouden in een woning in Eindhoven. Hij wordt ervan verdacht dat hij zaterdagochtend rond 11.15 uur zijn 34-jarige ex-vrouw uit Eindhoven met de dood heeft bedreigd. Dat gebeurde bij de woning waar de vrouw tijdelijk verbleef. Nadat de vrouw aangifte had gedaan, heeft de politie de man opgespoord. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Vernieler van ruiten opgepakt

Een 17-jarige Helmonder is zondagochtend rond 3.20 uur aangehouden op de Burgemeester Krollaan. Na een ruzie met zijn vriendin had hij kort daarvoor op de Dorpsstraat enkele ruiten van een appartementencomplex ingegooid en was vervolgens weggegaan. Agenten zagen hem vervolgens op de Burgemeester Krollaan, waar hij werd aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Bladel: Mannen aangehouden na vernielingen en diefstal

De politie heeft zondagochtend rond 3.30 uur twee mannen uit Eersel (beiden 19 jaar oud) en twee mannen uit Bergeijk (19 en 20 jaar oud) aangehouden op de Europalaan. Ze zouden kort daarvoor daar in de omgeving diverse vernielingen hebben gepleegd, een fiets hebben weggehaald en een glazen reclamezuil hebben opengebroken. Gewaarschuwde agenten zagen het viertal op de Europalaan lopen en hielden ze aan. De agenten werden daarbij door twee van de mannen woordelijk bedreigd. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Hapert: Verdachte aangehouden na slaan van taxichauffeur

Een 39-jarige man met de Portugese nationaliteit is zondagochtend rond 4.45 uur aangehouden op het politiebureau in Eersel. Hij zou kort daarvoor op de Oude Provincialeweg in Hapert een taxichauffeur in diens maag hebben gestompt. Dat gebeurde nadat de chauffeur wilde bemiddelen in een conflict tussen een andere taxichauffeur en de man uit Portugal. Die deed een beetje moeilijk toen hij een taxirit moest betalen. Nadat hij de taxichauffeur had gestompt, heeft deze de Portugees bij de politie afgeleverd. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Man aangehouden voor mishandelen vrouw

Een man van 63 jaar uit Valkenswaard is zaterdagavond rond 23.15 uur aangehouden op de Run 4600. Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn 58-jarige vrouw geslagen zou hebben. Zij liep daardoor een gebroken kaak op. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Veldhoven: Dronken bromfietser raakt rijbewijs kwijt

Een 28-jarige man uit Utrecht is zondagochtend zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij dronken op een brommer reed. De man kwam rond 5.00 uur met de brommer ten val op de Dorpstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Zijn alcoholpromillage was 1,90, waarop het rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt. Hij is door de val niet gewond geraakt.

Waalre: Hardrijder levert rijbewijs in

Een man van 27 jaar uit Valkenswaard heeft zaterdagmiddag zijn rijbewijs moeten inleveren. Een motoragent registreerde dat de automobilist rond 15.00 uur op de Burgemeester Mollaan 104 km/u reed waar 50 km/u is toegestaan. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed, is het rijbewijs meteen ingenomen en is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Waalre: Auto gestolen

Vanaf de Gestelsestraat is zaterdag tussen 19.00 en 22.30 uur een auto weggehaald. Het gaat om een Opel Astra Caravan (60-LL-FR).

Hapert: Armband weg na inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Akkerwinde is een gouden armband weggehaald. Dat gebeurde zaterdag tussen 9.30 en 18.00 uur. Een achterdeur werd opengebroken.

Eersel: Inbrekers vluchten na thuiskomst bewoners

Zaterdagavond rond 18.45 uur is ingebroken in een woning aan de Duizelseweg. Toen de bewoners thuiskwamen, zagen zij een man uit de tuin komen. Deze rende hard weg toen hij de bewoners zag. Hij is ongeveer 1,80 meter lang, heeft een smal gezicht, een getinte huidskleur en kort zwart haar. Hij had een glimmend jack aan. Uit de woning werd een gouden armband weggehaald. Een deur aan de achterkant van de woning is opengebroken.

Valkenswaard: Sieraden weggehaald

Uit een woning aan de Beelmanstraat is een geldkistje met onder meer sieraden weggehaald. Dat gebeurde vrijdag tussen 11.00 en 13.30 uur. Het is onduidelijk hoe de woning is betreden; er zijn geen inbraaksporen aangetroffen.

Best: Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

Een man van 40 jaar uit Best is zondagochtend rond 2.20 uur aangehouden op de Hoofdstraat. Hij zou daar overlast hebben veroorzaakt in een horecazaak en weer zijn vertrokken. Toen de agenten ter plaatse kwamen, kwam de man juist in een auto aanrijden. Uit een ademanalyse bleek hij een alcoholpromillage van bijna 1,70 te hebben, waarop zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Budel: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Gastelseweg zijn een video- en een foto-camera weggehaald. Dat gebeurde zaterdag tussen 14.00 en 19.30 uur. De voordeur is opengebroken.

Duizel: Inbraak in woning

Een foto-camera en twee horloges zijn weggehaald bij een inbraak in een woning aan het Smitseind. Een raam van de woning is opengebroken. Dat gebeurde zaterdag tussen 16.00 en 20.45 uur.