Politie Groningen

Persberichten zondag 30 januari 2005

provincie Groningen 30-01-2005 -

Groningen: wildplasser geeft valse naam op
De politie heeft zaterdagochtend op de Vishoek een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor wildplassen en het opgeven van een valse naam. Politieagenten zagen de Stadjer midden op straat urineren. Hij kon geen identificatiebewijs overleggen. De verdachte gaf vervolgens een valse naam op, waarna hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek zijn juiste identiteit. Met drie bekeuringen voor valse naam (95 euro), wildplassen (50 euro) en het niet bij zich hebben van identificatiebewijs (50 euro) mocht de Stadjer het politiebureau verlaten.

Groningen: Stadjer gewond na botsing tegen boom
Een 34-jarige man uit Groningen is zaterdagochtend op de Kluiverboom licht gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer raakte in zijn auto in een flauwe bocht de controle kwijt over het stuur. Hij botste vervolgens tegen een verkeersheuvel met verkeersbord en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De bestuurder werd met lichte verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd afgesleept. Bij navraag bleek dat de auto niet gekeurd en verzekerd was. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer met bierfles geslagen
Een 20-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag in een supermarkt aan de Stoepemaheerd zwaar mishandeld. De man wilde de supermarkt uitlopen en kwam in botsing met een onbekende man. Deze gaf de 20-jarige een duw, spuugde in zijn gezicht en liep vervolgens de supermarkt in. De Stadjer liep de agressieve man na om verhaal te halen. Op het moment dat hij dat deed, kreeg het slachtoffer een klap met een bierflesje op het hoofd. De man moest met verwondingen aan de neus en het voorhoofd naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft enkele getuigen van het voorval gehoord. De politie beschikt over een goed signalement van de gewelddadige man en stelt een nader onderzoek in. In het ziekenhuis bleek dat de verwondingen aan het hoofd van het slachtoffer moesten worden gehecht met een groot aantal hechtingen.

Groningen: Stadjer aangehouden na mishandeling
De politie heeft zaterdagavond in de Oude Boteringestraat een 40-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij op het Waagplein een leeftijdsgenoot uit Groningen met een vuistslag heeft mishandeld. Op aanwijzing van het slachtoffer kon de verdachte kort na het incident worden ingerekend. De man werd ingesloten. Op het politiebureau bleek dat de man nog voor meerdere misdrijven moet worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek. Het 40-jarige slachtoffer doet aangifte.

Groningen: jongen met harddrugs aangehouden
Op de Bornhomstraat heeft de politie zaterdagavond een 16-jarige jongen uit Den Haag aangehouden voor de Opiumwet. De politie kreeg de melding dat de jongen op de tippelzone aan het dealen was. De 16-jarige werd gecontroleerd en bleek in het bezit van een zakje met vermoedelijk bolletjes heroïne en cocaïne. De verdachte werd gehoord op het politiebureau. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. De bolletjes werden voor onderzoek naar het forensisch laboratorium gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: weigeren ademanalyse
De politie heeft zaterdagnacht op de Wilhelminakade een 30-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd en moest de man meewerken aan een blaastest. Deze test wees uit dat de Stadjer mogelijk te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau weigerde de verdachte de ademanalysetest. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. De 30-jarige werd gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Harenaar na zware mishandeling aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht in een discotheek in de Gelkingestraat een 17-jarige jongen uit Haren aangehouden voor zware mishandeling. De Harenaar kreeg in de disco onenigheid met een man uit Groningen. De verdachte wordt zo kwaad dat hij het glas met bier leeg gooit in de richting van de Stadjer. Hierop slaat hij het glas kapot en slaat het slachtoffer met het kapotte glas in het gezicht. Met snijwonden in het gezicht werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat zijn snijverwonding met vijf hechtingen moest worden gedicht. De verdachte is ingesloten. Hij zal worden gehoord.

Groningen: ongeval met drank
De politie heeft zaterdagnacht bij een verkeersongeval op de kruising Ossemarkt, Kijk Int Jatbrug en Lopende Diep een 33-jarige man uit Eexterveenschekanaal aangehouden voor rijden onder invloed. Op de kruising werd aan de automobilist geen voorrang verleend door een 29-jarige man uit Groningen, die ook in een auto reed. De Stadjer raakte gewond en moest met nekklachten naar het ziekenhuis worden gebracht. Een blaastest bij de 33-jarige man wees uit dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij omgerekend 0,75 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte bleek een militair te zijn. De zaak werd vervolgens overgedragen aan medewerkers van de Koninklijke Marechaussee. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Regioberichten volgen later