FNV

Banen bij catering Marine lijken gered

Het grootste deel van de banen van het cateringpersoneel van de Marine in Den Helder is gered. Dat blijkt uit een brief die FNV Bondgenoten en de betrokken werknemers van het schoonmaakbedrijf City Service hebben ontvangen. City Service schrijft dat het de ontslagaanvraag bij het CWI heeft ingetrokken.
Vakbondsbestuurder Marjolein Dubbelaar is verheugd: "Zo zie je dat actievoeren zeer effectief kan zijn. In december hebben we een dag gestaakt, en de mensen waren bereid om volgende week weer het werk neer te leggen. Ik weet zeker dat die druk heeft bijgedragen aan deze uitkomst." Dubbelaar blijft wel op haar hoede. "We zijn er nog niet. We houden de vinger aan de pols. Zoals het er nu uitziet, vallen er nog tien mensen buiten de boot. Ook voor hen willen we er natuurlijk voor zorgen dat hun werk behouden blijft."

De banen van zo'n zeventig medewerkers kwamen eind vorig jaar op de tocht te staan. De Marine verbrak het contract met City Service en wilde met Tempo Team verder. Tempo Team wilde de medewerkers echter niet overnemen.