Nighttown Rotterdam

DO 03.02 FACE TOMORROW + 2 support acts (G)

(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

Face Tomorrow; een Rotterdamse band die al enkele jaren hard aan de weg timmert. Een doorbraak laat niet lang meer op zich wachten, want de kritieken voor hun nieuwste cd zijn lovend en het tourschema laat steeds minder gaten zien. Voordat ze naar Duitsland, Engeland en Zwitserland gaan voor optredens, geeft de band graag een concert in thuishaven Rotterdam. Nighttown is de locatie, 3 februari de datum.

Face Tomorrow maakt muziek die omschreven wordt als 'emocore'. Maar je kunt het ook gewoon stevige rock noemen. Het geluid van Face Tomorrow is herkenbaar door de typische gitaarsound van Aart Steekelenburg en Marc Nolte en de zang van Jelle Schrooten. Samen met bassist Denis Frietman en drummer Sjoerd van de Knoop heeft Face Tomorrow in de loop der jaren een geheel eigen sound ontwikkeld. De band laat zich liever niet in een hokje stoppen, maar vergelijkingen met Radiohead en Deftones zijn snel gemaakt.

De band won de publiekprijs van de Grote Prijs van Nederland in 2001 en bracht in eigen beheer twee EP's uit. Noorderslag en Lowlands volgden en de band deed de afgelopen twee jaar 250 optredens. Sinds 2002 staan ze bij Reflections onder contract. In mei 2004 kwam Face Tomorrow's tweede album The Closer You Get uit. Een mix van hardcore, punk, pop, rock en indie die door de media met luid gejuich is onthaald. De OOR heeft het over een ´killerplaat´, Nieuwe Revu verkiest de plaat tot CD van de week en de VPRO verkiest het album tot een van de beste van het afgelopen jaar. Ook in het buitenland kan Face Tomorrow op veel aandacht rekenen, gerenommeerde bladen als de Visions in Duitsland en Kerrang in Engeland onthalen de band lyrisch en de eerste single Sign Up krijgt airplay door heel Europa.

Niet alleen op plaat weet de band te overtuigen. Face Tomorrow is een liveband bij uitstek en heeft honderden energieke en intense shows op haar naam staan door heel Europa. Zo speelde de band o.a. op Lowlands (NL), Groezrock (BE), Paaspop (NL), Ringfest (GER), Suikerrock (BE), Waterpop (NL) en stonden ze de afgelopen weken onder andere op het vermaarde Pukkelpop festival in België, de Popkomm in Berlijn en deden ze een succesvolle Duitse tour!

DO 03.02 FACE TOMORROW + 2 support acts
Zaal open: 20.00 uur
Aanvang: 21.00 uur
EUR 8,- excl. voorverkoopkosten + lidmaatschap
Voorverkoop bij Ticket Service, Plato

www.nighttown.nl / www.facetormorrow.net


---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Evelyne Levêke. T: 010-436 12 10 of E: evelyne@nighttown.nl


---- --