Provincie Utrecht

Persbericht

Inloopavond fietstunnel A28 Valleikanaal Amersfoort-Leusden

18-1-2005
Op donderdag 3 februari 2005 organiseren de gemeente Amersfoort, de gemeente Leusden en de provincie Utrecht gezamenlijk een inloopavond over het ontwerp voor de fietstunnel onder de A28 bij het Valleikanaal. De avond vindt plaats in het Wijkcentrum 'Het Klokhuis', Weberstraat 2 te Amersfoort van 19.30 tot 22.00 uur. Bewoners en belangstellenden zijn van harte welkom om binnen te lopen voor meer informatie over de plannen.

Op deze avond zijn de leden van de werkgroep A28 (bestaande uit medewerkers van de gemeente Amersfoort, Leusden en Provincie Utrecht) in het wijkcentrum aanwezig om u te woord te staan. Ook kunt u op deze avond het ontwerp voor de tunnel bekijken door middel van een zestal fotomontages. De aanleg van de fietstunnel is een gezamenlijk project van de gemeente Amersfoort, de gemeente Leusden en de provincie Utrecht.

De fietstunnel A28 bij het Valleikanaal in Amersfoort is een deelproject van het Agenda 2010-project De Schammer. Omdat realisering van de tunnel versneld kan plaatsvinden en niet hoeft te wachten op de realisering van het nieuwe recreatiegebied De Schammer, is van de fietstunnel een deelproject gemaakt.

Vanuit het project De Schammer werd vrij snel duidelijk dat de Schammerpolder op het gebied van natuur en recreatie versnipperd is geraakt door de A28. De A28 vormt een barrière voor het fietsverkeer tussen Leusden en Amersfoort en vanuit de richting Veenendaal. Met de aanleg van de tunnel wordt dit probleem aangepakt. De tunnel vormt de ontbrekende schakel in het woon- en werkverkeer en het recreatieve fietsverkeer tussen Amersfoort en Leusden met aan de Leusdense kant het fietspad langs het Valleikanaal dat doorloopt naar Veenendaal. De fietstunnel stond al lang op de beleidsagenda's van de gemeenten Amersfoort en Leusden en de realisatie van de tunnel betekent dan ook vervulling van een langgekoesterde regionale wens.

Aansluitend op de fietstunnel wordt aan de Amersfoortse kant, in de wijk Schuilenburg tussen de Verdiweg tot aan de Schuilenburgerweg een fietspad langs het Valleikanaal aangelegd. De uitwerking hiervan loopt gelijk met de fietstunnel. Projectteamleden van de gemeente Amersfoort zijn op 3 februari aanwezig om ook over deze plannen tekst en uitleg te geven. De aanleg van dit fietspad wordt door de gemeente Amersfoort uitgevoerd.

De inloopavond is een gezamenlijk initiatief van de provincie Utrecht, de gemeente Amersfoort en de gemeente Leusden. De avond heeft een informatief karakter. De formele inspraakprocedure volgt op korte termijn, u wordt daarover verder geïnformeerd door uw gemeente.

Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeente Amersfoort, de gemeente Leusden en de provincie Utrecht.

Laatst gewijzigd op 01/18/2005 11:59:28 AM. Paginabeheer: C.Colaris@provincie-utrecht.nl