Gemeente Schiedam


Uitnodiging informatiebijeenkomst 'wijkgericht werken'

Wethouder Hans Meijer gaat in gesprek over 'wijkgericht werken'.

Burgemeester en wethouders hebben onlangs de concept kadernota 'wijkgericht werken' vastgesteld voor overleg met onder andere bewonersorganisaties, deelnemers aan de wijkbeheeroverleggen en overige bewoners.

Het college hecht grote waarde aan het wijkgericht werken en de bijdrage die actieve burgers leveren aan de leefbaarheid van hun omgeving. Daarnaast constateert het college dat door het wijkgericht werken de afstand wordt verkleind tussen gemeente en burgers.

Burgemeester en wethouders willen het wijkgericht werken nieuwe impulsen geven door bewoners en grotere rol te geven bij het wijkoverleg. Ook wil het college de ondersteuning van het wijkgericht werken op een nieuwe manier vormgeven.

Coördinerend wethouder leefbaarheid en veiligheid, Hans Meijer, wil graag horen wat bewoners vinden van deze voornemens. Bewonersverenigingen en actieve wijkbewoners kunnen hun mening geven tijdens één van de volgende bijeenkomsten:

* De bijeenkomst voor de wijken Zuid, West en Centrum vindt plaats op donderdag 3 februari 2005 in de Aleidazaal van het Stadskantoor, Stadserf 1, aanvang 20.00 uur.
* De bijeenkomst voor de wijken Oost en Nieuwland op woensdag 9 februari 2005 in de Aleidazaal van het Stadskantoor Stadserf 1, aanvang 20.00 uur.

* De bijeenkomst voor de wijken Groenoord, Woudhoek, Spaland, Kethel en Sveaparken op donderdag 10 februari 2005 in het wijkcentrum de Blauwe Brug Bachplein 590, aanvang 20.00 uur.

Tijdens de bijeenkomst zal de wethouder in kort bestek de concept kadernota toelichten waarna het mogelijk is te reageren. Deze reacties zullen worden verzameld en worden betrokken bij de beleidsvoorbereiding.

Het is de bedoeling dat de kadernota in maart wordt aangepast en in april wordt aangeboden aan de gemeenteraad ter vaststelling.