Gemeente Apeldoorn

Bijeenkomst over hangplekken in De Maten

De gemeenteraad hoort op 3 februari twee wijkbewoners over drie toekomstige jongerenontmoetingsplekken (jops) in De Maten. In de wijk De Maten is bijna een jaar samen met de wijk gezocht naar geschikte locaties waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten.

December vorig jaar heeft het college de knoop doorgehakt en drie locaties aangewezen die geschikt zijn als jongerenontmoetingsplek. Het gaat om plekken bij Warenargaarde, bij de Alternohal en in het Matenpark bij de skatebaan.

De bijeenkomst op de politieke markt over de geplande jops vindt plaats op verzoek van de twee wijkbewoners. De raad zal vooral praten over het algemene beleid rond hangplekken in een dichtbebouwde omgeving. De keus voor locaties is een verantwoordelijkheid van het college.

Op de politieke markt van 3 februari praat de raad ook met de districtschef van de politie en de burgermeester over het Apeldoornse veiligheidsbeleid in 2005. Daarnaast is er een bijeenkomst over de Apeldoorn Monitor, wordt er gepraat over Gigant en vindt een hoorzitting plaats over twee bestemmingsplannen. Inwoners die schriftelijk bezwaar hebben gemaakt tegen een van deze plannen, kunnen die bezwaren tijdens de hoorzitting mondeling toelichten.

De agenda van 3 februari:

* Discussie over inrichting drie ontmoetingsplekken voor jongeren De Maten (19.00 20.30 uur)

* Gesprek met burgemeester en districtschef politie over gezamenlijk veiligheidsbeleid 2005 Gemeente en Politie, samen aan zet (19.00 20.00 uur)

* Hoorzitting over bestemmingsplannen Recreatiebedrijven Hoenderloo en 3^e herziening bestemmingsplan Apeldoorn-Noord (19.00 20.00 uur)

* Gesprek met wethouder over Gigant (20.00 21.00 uur)
* Presentatie resultaten Apeldoorn Monitor 2003/2004 (20.00 21.00 uur)

* Besluitvorming over gedeeltelijke teruggave afvalstoffenheffing 2004 (Diftar) (21.15 uur)

Meer informatie is te vinden op de website van de raad: www.apeldoorn.nl/gemeenteraad.
Voor het laatst bijgewerkt op: 28-jan-2005 01:23