Ingezonden persbericht


CNV Steen en glas is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

Persbericht


1 februari 2005

Stakingsvergaderingen bij Enci dreigen

CNV Steen en glas houdt 3 februari ledenvergaderingen bij Enci die kunnen worden omgezet in actievergaderingen als de uitkomst van het overleg met de directie morgen, op 2 februari, over de reorganisatie negatief is. Zoals bekend wil Enci de klinkeroven sluiten en de winning van mergel staken. Daardoor verdwijnen 220 banen in Maastricht en in de rest van Nederland gaat een streep door vijftig banen.

Alternatief: geen gedwongen ontslagen

Volgens de uitkomst van een extern advies, dat CNV Steen en glas ondersteunt, levert efficiënter omgaan met mensen en middelen en het openhouden van de klinkeroven een besparing van vier miljoen euro op. Verhandeling van de emissierechten levert nog eens twee miljoen euro op, terwijl daarnaast bezuinigingen op brandstof kostenbesparing opleveren. Deze aanpak voorziet in het schrappen van honderd in plaats van 270 banen. Dit kan zonder gedwongen ontslagen. Het directieplan leidt tot massaal ontslag, volgens CNV Steen en glas.

De ledenvergadering van CNV Steen en glas bij Enci in Maastricht wordt gehouden op donderdag 3 februari van 16.00 tot 17.15 uur. In Rotterdam wordt de ledenvergadering eveneens gehouden op 3 februari tussen 12.00 en 13.00 uur.

Voor nadere informatie
Ron Smeets (onderhandelaar CNV Steen en glas), tel.: 06 - 51 11 55 94 Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 030 - 6 348 241 (kantoor) of 06 - 22 39 30 12


---- --