Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 3 februari

* TWEE VERDACHTEN VOOR BEZIT VUURWAPENS EN VERDOVENDE MIDDELEN

AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST - Politiepersoneel trof woensdagavond in een woning aan de Essenburgsingel twee vuurwapens, een houder met munitie en twee zakjes heroïne aan. Rond tien uur werd naar aanleiding van een melding een onderzoek ingesteld in een tuin aan de Havenzichtstraat. Hier werd een 38-jarige Rotterdammer aangetroffen die aangaf op de vlucht te zijn voor een 59-jarige Rotterdammer die hem met een vuurwapen had bedreigd. In de woning van de 59-jarige verdachte werden de vuurwapens en de verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. Beide mannen werden aangehouden en ingesloten.


* HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT NA BRAND IN PAND

ROTTERDAM - Vermoedelijk door kortsluiting ontstond woensdagochtend vroeg brand in een bedrijfspand aan de Jan van Loonshof. Personeel van de brandweer ontdekte tijdens het blussen een hennepkwekerij met 968 planten. Het energiebedrijf kwam ter plaatse en moest, aangezien er door het illegaal aftappen van de stroom veel schade aan de kabel was ontstaan, de elektriciteit van enkele panden afsluiten. De Technische Recherche onderzoekt de oorzaak van de brand en politiemensen van het district Oost stellen een nader onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.


* BEWONERS LICHT GEWOND BIJ WONINGBRAND
ROTTERDAM - Drie mensen raakten woensdagochtend licht gewond bij een brand in een woning aan de Bagijnenstraat. De brand ontstond omstreeks tien uur door nog onbekende oorzaak op de eerste etage. Personeel van de brandweer maakte 'middelbrand' en gaf enige tijd later het sein 'brand meester'. Drie mensen kregen te veel rook binnen en raakten licht gewond. Twee van hen, de 79-jarige bewoonster en haar 86-jarige man, zijn voor behandeling overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Naar de oorzaak van de brand wordt door de Technische Recherche een onderzoek ingesteld.


* OVERVAL SNACKBAR
De politie van het district Feijenoord - Ridderster stelt een onderzoek in naar een overval op een snackbar aan de Oude Watering, die woensdagavond omstreeks kwart over acht plaatsvond. Een nog onbekende man kwam de zaak binnen en bedreigde een medewerker met een vuurwapen. Nadat de overvaller een geldbedrag had buitgemaakt ging hij er in onbekende richting vandoor. Niemand raakte gewond.