Gemeente Apeldoorn

Raadsleden gaan de wijken en dorpen in

De gemeenteraadsleden bezoeken dit jaar alle Apeldoornse stadsdelen en dorpen. Zij wonen in de wijken en dorpen onder andere wijkbijeenkomsten bij, gaan naar soosavonden, scholen en jongerencentra.

De raadsleden willen graag in de wijken zelf horen wat er leeft bij Apeldoorners. Daarom zoeken zij de bewoners op tijdens activiteiten in de wijk en gaan met ze in gesprek. Met het leggen van persoonlijke contacten hopen de raadsleden de banden aan te halen met de bewoners.

Tijdens hun bezoek aan een stadsdeel of dorp nodigen de raadsleden bewoners uit voor een tegenbezoek aan de politieke markt van die maand. Op die politieke markt vindt een bijeenkomst plaats over het betreffende stadsdeel of dorp. Daarnaast is er vanaf 21.00 uur een politiek marktcafé waar bewoners onder het genot van een drankje verder kunnen praten met raadsleden.

Deze dialoog met de wijk duurt telkens een maand. De wijk De Maten wordt de komende weken in februari als eerste opgezocht. Met als sluitstuk op 24 februari een bijeenkomst over De Maten op de politieke markt en het politiek marktcafé De Maten.

Persoonlijke ontmoetingen kunnen drempels verlagen. Nauwere onderlinge contacten maken dat bewoners raadsleden straks wellicht gemakkelijker weten te vinden als ze wat op hun hart hebben over hun wijk of dorp. Raadsleden weten op hun beurt straks beter wat er leeft in de wijken en dorpen. Zij kunnen de wijken en dorpen bij hun raadswerk dan beter vertegenwoordigen.

Na De Maten gaan de raadsleden in maart naar Loenen. Daarna volgen in april Noord-Oost, in juni Hoenderloo/Hoog Soeren/Radio Kootwijk, in september Uddel/Beemte/Wenum-Wiesel, in oktober Zuid/Zuid-West, in november Beekbergen/Klarenbeek/Lieren/Oosterhuizen en tot slot worden in december de binnenstad en Noord-West bezocht.

Ook digitale middelen worden ingezet om de dialoog met de wijken te ondersteunen. Zo staat er op de website van de gemeenteraad elke maand een poll over een onderwerp dat speelt in de wijk en kunnen bewoners en raadsleden op een digitaal forum de discussie met elkaar aangaan. De website wordt in de week van 7 februari geopend.

Voor het laatst bijgewerkt op: 3-feb-2005 11:43