Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

03-02-2005
Inspraak op concept ISV-notitie 2005-2009

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken bekend dat zij inspraak verlenen op de concept ISV notitie 2005-2009. In 2000 is de wet Stedelijke Vernieuwing in werking getreden. De regeling voorziet erin dat via het ISV budget de bestaande (rijks- en provinciale) middelen voor investeringen in de leefomgeving op het gebied van volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieu zijn gebundeld. Voor Noord-Holland is uitgegaan van een aanpak waarbij in een ontwikkelingsnotitie de hoofdrichting van het binnenstedelijk vernieuwingsproces in de gemeente wordt aangegeven. Op basis deze ontwikkelingsnotitie kan de gemeente in aanmerking komen voor ISV-gelden die de provincie verdeelt. De notitie brengt de totale vernieuwingsopgave van de gemeente in beeld en spitst zich toe op de voor de gemeente meest relevante problematiek, maar bevat nog geen uitgewerkt programma. Deze notitie is een bundeling, analyse en concretisering van bestaand beleid en bestaande wensen naar uit te voeren projecten.
In de ISV-notitie is een zogenaamde analyse op basis van sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen gemaakt ten aanzien van verschillende aspecten van de fysieke, sociale en economische infrastructuur. Op basis van deze analyse zijn een aantal kernthema's vastgelegd die als doelstellingen gelden voor de jaren 2005-2009.

Vanaf 10 februari 2005 ligt gedurende twee weken de concept ISV notitie ter inzage op de afdeling VROM van de sector Grondgebied, Mgr. Veermanlaan 1 f te Volendam (op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur). Gedurende deze periode kunnen zienswijzen worden ingediend. De notitie is tevens hier te lezen als u klikt op notitie. De inspraakreacties dienen schriftelijk (niet per e-mail) te worden ingediend bij het college van B & W, Postbus 180, 1130 AD te Volendam.

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam,
De secretaris, de burgemeester,