Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


3 februari 2005


GROENLO - Schade aan exportauto's


Twee inwoners van Bulgarije die net twee auto's hadden gekocht kwamen woensdagmorgen (2/02) op de kruising Den Sliem/Eibergseweg met elkaar in botsing. Beide mannen reden met auto's over de Eibergseweg. De eerste bestuurder, een 36-jarige man, remde voor het verkeerslicht en zijn 52-jarige landgenoot zag dit te laat en reed achterop de eerste auto. Beide auto's liepen schade op. Medewerkers van het bedrijf waar de auto's waren gekocht zorgden voor het wegslepen en voor de verdere afwikkeling.


DOETINCHEM - Automobiliste ziet auto te laat


Een 23-jarige automobiliste zag woensdagmiddag (2/02) op de Terborgseweg te laat dat het verkeer voor haar afremde. Een 20-jarige automobilist uit Ulft remde rond 17.10 af voor het verkeer voor hem. Een achter rijdende 41-jarige man uit Ter Apelkanaal zag dit te laat en reed achterop de auto van de man uit Ulft gevolgd door de automobiliste die op haar beurt tegen de auto van de man uit Ter Apelkanaal reed. Alle drie auto's liepen schade op.


TERBORG - Gewonden bij aanrijding


Bij een aanrijding tussen twee auto's vielen dinsdagmiddag (1/02) op de kruising Oude IJsselweg/Slingerparallel twee gewonden. Een 40-jarige automobiliste uit Etten verleende rond 16.15 uur geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 45-jarige automobiliste uit Ulft. Bij de aanrijding raakten beide vrouwen gewond.


NEEDE - Snorfietser onder invloed


De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag (3/02) op de Rapenburg een 30-jarige snorfietser uit Neede aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man donderdagmorgen vroeg rond 01.00 uur en constateerde dat hioj alcohol gedronken. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,5. Dit leverde hem een rijverbod van zeven uur op. Bovendien vorderde de politie zijn rijbewijs voor zijn auto in. De politie maakte na verhoor proces-verbaal op.


HENGELO - Diefstal van auto-ambulance


Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag vanaf een terrein aan de Banninkstraat een auto-ambulance gestolen. Het gaat om een Mercedes Benz 409 D voorzien van het kenteken BT-06-TB. De politie stelt een onderzoek in.


DOETINCHEM - Diefstal in bedrijf

Onbekenden hebben in het weekeinde ingebroken bij een bedrijf aan de Voltastraat. De dieven knipten een opening in het hekwerk en namen een partij roestvrijstalen materialen mee met een gezamenlijke waarde van 900 euro. Het gaat om zogeheten hoek- en kokerprofielen, getrokken roestvrijstaal en banden. De politie stelt een onderzoek in.


ULFT/BREEDENHOEK/LICHTENVOORDE/TOLDIJK - Honderdacht bestuurders in de fout
Tijdens enkele snelheidscontroles gingen woensdag en donderdagmorgen vroeg in totaal 108 bestuurders in de fout. De politie controleerde zowel in de binnen- als in de buiten bebouwde kom. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 131 km buiten de bebouwde kom op de Terborgseweg in Breedenbroek.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --