Politie Zaanstreek-waterland


19:00 01-FEB-05
PURMEREND

Jeugdige fietsendiefjes aangehouden

Twee 14-jarige jongens uit Purmerend zijn door de politie aangehouden omdat zij worden verdacht van fietsendiefstal. Eén van de jongens werd aangehouden nadat de eigenaresse van de fiets waar hij op reed herkende als haar kort geleden gestolen fiets. Uit onderzoek door de politie kwam een tweede verdachte naar voren. De politie vermoedt dat de jongens betrokken zijn bij ten minste acht fietsendiefstallen, vernielingen aan scholen, een bromfietsdiefstal en het bekogelen van woningen met eieren. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Meerdere aanhoudingen worden beslist niet uitgesloten.

07:11 01-FEB-05
loc.: PURMEREND, NECKERDIJK

Politie rolt Hennepkwekerij op in onderzoek naar diefstal

De Politie Zaanstreek-Waterland hield woensdagmiddag een 32-jarige man uit Purmerend buiten heterdaad aan op verdenking van het plegen van een diefstal uit een hotel - restaurant. De verdachte bekende dat hij een dag eerder een geldbedrag van omstreeks de duizend euro gestolen had uit de keuken van het etablissement toen het personeel even de ruimte had verlaten. Met toestemming van de verdachte doorzochten rechercheurs woensdagavond zijn woning op zoek naar het gestolen geld. Op aangeven van de verdachte stuitten zij daarbij op een kleine hennepkwekerij van ruim 200 planten. In de woning werd tevens een 25-jarige man aangetroffen. Bij nader onderzoek bleek de man zich illegaal in Nederland op te houden. Hij is aangehouden en overgedragen aan de vreemdelingendienst. De inventaris van de kwekerij is in beslag genomen ter vernietiging. Tegen de man uit Purmerend is proces verbaal opgemaakt.

21:12 02-FEB-05
loc.: ZAANDAM, WESTZIJDE en PURMEREND, KOGGENLAND, BLADMOSHOF BOVENLANDSESTRAAT

Veilige verlichting blijft noodzakelijk

Dat niet iedereen in deze donkere maanden zijn of haar fietsverlichting in orde heeft bleek gisteravond. De politie controleerde in de vooravond zowel in Zaandam als Purmerend. In een uur tijd werden 14 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van fietsverlichting. Zichtbaarheid in het verkeer is een belangrijke factor in het voorkomen van ongevallen. De politie blijft de komende tijd korte controles houden.

21:58 02-FEB-05
loc.: KROMMENIE, ZUIDERHOOFDSTRAAT

Verdachte steekpartij aangehouden

De politie heeft een 57-jarige man uit Assendelft aangehouden op verdenking van het neersteken van een 25-jarige man uit Krommenie in een café. De verdachte, onder invloed van alcohol, was het slachtoffer naar de toiletruimte gevolgd. Daar stak hij de man vermoedelijk meerdere malen met een keukenmes voordat hij door gealarmeerde cafébezoekers overmeesterd kon worden. Het slachtoffer werd in stabiele toestand onder politie escorte overgebracht naar het AMC ziekenhuis in Amsterdam.
De verdachte is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. De politie verhoorde onder andere de verschillende getuigen die zich in de horecagelegenheid bevonden. De aanleiding tot de steekpartij is nog onduidelijk en wordt meegenomen in het politieonderzoek.


22:26 02-FEB-05
ZAANDAM, ZUIDERZEE

Woningen ontruimd bij containerbrand

De politie en brandweer hebben flatwoningen ontruimd omdat in de containerruimte een afvalbak in de brand stond. Door de hevige rookontwikkeling moesten de bewoners van drie boven de ruimte gesitueerde woningen voor korte tijd naar buiten. Andere bewoners werden gewaarschuwd de ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer had de brand in korte tijd onder controle en geblust, waarna de container naar buiten kon worden gereden. Na een meting van de brandweer konden de bewoners naar hun woningen terugkeren. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk maar de politie houdt rekening met brandstichting.

---- --