Provincie Zuid-Holland

Eerste provinciale KennisVouchers uitgereikt

195.000 euro beschikbaar om kennis in te kopen Gedeputeerde Asje van Dijk de eerste Zuid-Hollandse KennisVouchers uitgereikt aan drie innovatieve Zuid-Hollandse bedrijven: Exalon uit Delft, MDK plants & decoration uit Honselersdijk en Machinefabriek Kortenoord uit Gouda. Zij kunnen hiermee kennis inkopen bij Zuid-Hollandse kennisinstellingen. De provinciale KennisVouchers hebben een waarde van ¤ 3.000 per stuk. Dit initiatief is een samenwerking tussen provincie Zuid-Holland en Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers.Kennis moet stromenGedeputeerde Van Dijk benadrukte bij de uitreiking het belang van innovatie voor de economische groei en werkgelegenheid in de provincie. "Ondernemers moeten zich meer bewust worden van de grote hoeveelheid kennis die in onze regio aanwezig is en van de meerwaarde daarvan voor de economische prestaties van hun bedrijf. Kennis moet bedrijven bereiken." Directeur Syntens regio West, Bert Poot, onderstreepte dit: "Doel van de KennisVouchers is kennis te ontsluiten en ervoor te zorgen dat bedrijven met elkaar in contact komen. Wij makelen en schakelen bedrijven aan elkaar en staan dichtbij de MKB'er."

Drie innovatieve bedrijvenExalon is een netwerkbedrijf dat zich richt op het ontwikkelen en in productie brengen van industriële meetelektronica. Exalon gaat deze voucher inzetten om samen met de TU Delft onderzoek te doen. MDK plants & decoration kweken bladproducten en zijn gespecialiseerd in de productie en verkoop van decoratiebladeren. MDK zet deze voucher in om samen met PPO Naaldwijk en Holland Innovation Consultants een proef te doen en de haalbaarheid te testen. Er wordt een proefopstelling opgezet om gewasbescherming van de Xanadu en de Monstera bladeren te benevelen. Daarmee kan het gebruik aan gewasbeschermingsmiddelen teruggenomen worden.Machinefabriek Kortenoord is gespecialiseerd in machinebouw en metaalconstructies voor de industriële sector. Kortenoord richt zich op kunststof en rubber applicaties, zoals het aanbrengen van rubberen verkeerselementen.. Kortenoord wil de KennisVoucher inzetten om samen met de TU Delft te gaan onderzoeken hoe het verlijmingproces voor rubberen verkeersdrempels verbeterd kan worden.

Selectieve toekenningIn de komende twee jaar kunnen ca. 65 bedrijven van de provinciale KennisVouchers gebruik maken. De KennisVouchers worden selectief toegekend aan innovatieve MKB-bedrijven in Zuid-Holland. De bedrijven moeten actief zijn in één van de sectoren die centraal staan in het provinciaal economisch beleid. Het inkopen van de kennis, ten behoeve van het oplossen van de kennisvraag, dient te gebeuren bij een Zuid-Hollandse kennisinstelling. Het accent ligt op het MKB.

Syntens en provincie Zuid-HollandSyntens, het innovatienetwerk voor ondernemers, voert het project voor de provincie Zuid-Holland uit. De kennisvraag van deelnemende bedrijven kan daardoor worden ingebed in de dienstverlening van Syntens aan het innovatieve MKB. Syntens helpt ondernemers vernieuwen op technologisch, organisatorisch of bedrijfsmatig gebied door adviestrajecten, voorlichtingsbijeenkomsten en doorverwijzing naar een netwerk van experts en kennisinstellingen. De activiteiten van Syntens worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.

Bron: afdeling Communicatie

Meer informatie over de drie bedrijven:Exalon Delft: www.exalondelft.nlMDK plants & decoration:www.mdk.nlMachinefabriek Kortenoord: www.kortenoord.infoMeer informatie: www.pzh.nl of www.syntens.nl