Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


Vervolg persbericht

Duitse ADAC heeft hoge waardering voor de Zeeuwse recreatiebedrijven Napoleon Hoeve, Roompot en Scheldeoord
Driebergen, 3 februari 2005
De Duitse ADAC - met 16 miljoen leden de grootste en belangrijkste toeristenclub van Europa - heeft dit jaar twaalf Nederlandse campings onderscheiden met het kwaliteitslabel Superplatz. Deze bedrijven, alle lid van brancheorganisatie RECRON, mogen een jaar lang dit predikaat voeren, een prestatie van formaat vergelijkbaar met drie Michelin-sterren in de horeca. De ADAC vermeldt de titels in haar campinggids. Deze gids is voor veel Europese toeristen leidraad bij het kiezen van een vakantiebestemming. Recent maakte het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) bekend dat het aantal Duitse toeristen dat Nederland bezoekt met 7% is gedaald in de eerste drie kwartalen van 2004. De Duitse gast weet echter kwaliteit te waarderen en kiest duidelijk voor Nederlandse topbedrijven. Tegen de dalende trend in is het aantal Duitse gasten op de Superplatz-campings in Nederland met enkele procenten gestegen.

Philip Northolt, eigenaar van Comfortcamping Scheldeoord, vindt het behalen van deze waardering voor de tiende keer op rij een heel grote beloning voor de inspanningen van het volledige Scheldeoord-team en voor zijn eigen jaren van inzet. Voor zijn zoon Robbert Northolt is de tiende Superplatz-erkenning, bovenop zijn vorig jaar van de ADAC ontvangen Junior Award, een enorme stimulans om de ingeslagen weg voort te zetten. "Het Scheldeoord-team zal er alles aan doen om fijne vakanties te blijven verzorgen."

Camping Napoleon Hoeve is blij met de erkenning als Superplatz door de ADAC, ook in 2005. "Het is een kwaliteitsmerk, waar onze Duitse kampeergasten terecht veel waarde aan toekennen", aldus Michiel Slot, commercieel manager van Molecaten, de groep van kampeerbedrijven waartoe Napoleon Hoeve behoort. "Om deze waardering vast te houden investeren wij jaarlijks in ons product en in onze mensen. Zo worden deze winter de comfort-kampeerplaatsen 'verzwaard' naar 10 ampère elektra. De introductie van het zogenaamde EFS-systeem zal een energiezuinig verbruik bevorderen. Verder krijgen de bungalows een facelift, evenals de toiletgebouwen, horeca en supermarkt. En tot slot wordt de Kidsclub uitgebreid. Een flink pakket om onze gasten blijvend een fijne vakantie te kunnen geven."

Camping De Roompot (Kamperland) onderscheidt zich vooral door de vele (kindvriendelijke) faciliteiten op het park zoals het subtropisch zwemparadijs (met sauna en zonnebanken), squash-, tennis- en bowlingbanen, boogschietbaan, midgetgolfbaan, fietsverhuur, trampoline-installatie en manege. Voor iedereen die naast lekker uitrusten op vakantie ook van leuke sportactiviteiten houdt, worden diverse cursussen georganiseerd als (kite)-surfen en mountainbiken. Naast de standaard-, comfort- en themaplaatsen kent de camping ook Kingsizeplaatsen. Dit zijn maritiem gethematiseerde comfortplaatsen met een oppervlakte van 100 vierkante meter met onder andere de luxe van privé-sanitair. De bijzondere ligging, gelegen in het Nationaal park De Oosterschelde met een eigen jachthaven, en de luxe accommodatie maken dat Camping De Roompot wederom de erkenning Superplatz heeft ontvangen.

Dit jaar hebben 71 Europese kwaliteitsbedrijven deze erkenning gekregen. Nederland (12) is het derde land na Duitsland en Italië met respectievelijk 15 en 14 predikaten. Sinds 20 jaar kent de ADAC de Superplatz-erkenning toe. Drie Nederlandse topbedrijven, Recreatiepark BreeBronne (Maasbree), Comfortcamping Scheldeoord (Baarland) en Camping Napoleon Hoeve (Breskens), krijgen de waardering in 2005 voor het tiende achtereenvolgende jaar. Om de waardering te verkrijgen en behouden, moeten de campings voldoen aan strenge criteria, waaronder luxe voorzieningen en ruime kampeerplaatsen die tegemoet komen aan de hoge kwaliteitseisen van de gasten. Het predikaat Superplatz is voor de kampeerder een belangrijk en vertrouwd keurmerk. De officiële uitreiking van de kwaliteitslabels vindt plaats tijdens het ADAC-gala op 19 februari in München.

De Nederlandse bedrijven met de titel Superplatz in 2005 zijn: Comfortcamping Scheldeoord (Baarland), Camping De Paal (Bergeyk), Camping Napoleon Hoeve (Breskens), Recreatiecentrum Ter Spegelt (Eersel), Recreatiecentrum De Wildhoeve (Emst), Camping De Hertshoorn (Garderen), Recreatiepark Droomgaard (Kaatsheuvel), Camping Roompot Beach Resort (Kamperland), De Kuilart (Koudum), Recreatiepark BreeBronne (Maasbree), Kinderkampeerdorp De Zandstuve (Rheeze/Hardenberg) en Camping De Kleine Wolf (Stegeren/Ommen).