Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


Vervolg persbericht

Limburgs recreatiepark BreeBronne behoort tot de Europese top Driebergen, 3 februari 2005
De Duitse ADAC - met 16 miljoen leden de grootste en belangrijkste toeristenclub van Europa - heeft dit jaar twaalf Nederlandse campings onderscheiden met het kwaliteitslabel Superplatz. Deze bedrijven, alle lid van brancheorganisatie RECRON, mogen een jaar lang dit predikaat voeren, een prestatie van formaat vergelijkbaar met drie Michelin-sterren in de horeca. De ADAC vermeldt de titels in haar campinggids. Deze gids is voor veel Europese toeristen leidraad bij het kiezen van een vakantiebestemming. Recent maakte het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) bekend dat het aantal Duitse toeristen dat Nederland bezoekt met 7% is gedaald in de eerste drie kwartalen van 2004. De Duitse gast weet echter kwaliteit te waarderen en kiest duidelijk voor Nederlandse topbedrijven. Tegen de dalende trend in is het aantal Duitse gasten op de Superplatz-campings in Nederland met enkele procenten gestegen.

Eigenaar Frank van Gerven van het Limburgse Recreatiepark BreeBronne (Maasbree) vindt het geweldig om te merken dat de ADAC, als vertegenwoordiger van alle Duitse kampeerders, waardering heeft voor zijn Nederlandse kwaliteitscamping. "Nadat ik ook al op het campinggala tijdens de vakantiebeurs in Utrecht de ANWB-toekenning 'Eurotop' in ontvangst heb mogen nemen, voelt dit extra goed. De ANWB kende dit toe aan een selecte groep van 15 campings in Nederland waarvan slechts één in Limburg. Ons BreeBronne-team heeft ook dit jaar hard gewerkt om onze gasten, van welke nationaliteit dan ook, een fantastische vakantie te bezorgen".

Dit jaar hebben 71 Europese kwaliteitsbedrijven deze erkenning gekregen. Nederland (12) is het derde land na Duitsland en Italië met respectievelijk 15 en 14 predikaten. Sinds 20 jaar kent de ADAC de Superplatz-erkenning toe. Drie Nederlandse topbedrijven, Recreatiepark BreeBronne (Maasbree), Comfortcamping Scheldeoord (Baarland) en Camping Napoleon Hoeve (Breskens), krijgen de waardering in 2005 voor het tiende achtereenvolgende jaar. Om een waardering te verkrijgen en te behouden, moeten de campings voldoen aan strenge eisen. De bedrijven worden bezocht door een mystery guest, er vindt een grondige inspectie plaats en er wordt een uitgebreide gasten-enquête gehouden. Het predikaat Superplatz is voor de kampeerder een belangrijk en vertrouwd keurmerk. De officiële uitreiking van de kwaliteitslabels vindt plaats tijdens het ADAC-gala op 19 februari in München.

De Nederlandse bedrijven met de titel Superplatz in 2005 zijn: Comfortcamping Scheldeoord (Baarland), Camping De Paal (Bergeyk), Camping Napoleon Hoeve (Breskens), Recreatiecentrum Ter Spegelt (Eersel), Recreatiecentrum De Wildhoeve (Emst), Camping De Hertshoorn (Garderen), Recreatiepark Droomgaard (Kaatsheuvel), Camping Roompot Beach Resort (Kamperland), De Kuilart (Koudum), Recreatiepark BreeBronne (Maasbree), Kinderkampeerdorp De Zandstuve (Rheeze/Hardenberg) en Camping De Kleine Wolf (Stegeren/Ommen).