Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


Vervolg persbericht

Duitse ADAC heeft hoge waardering voor de Brabantse recreatiebedrijven Ter Spegelt, Droomgaard en de Paal
Driebergen, 3 februari 2005
De Duitse ADAC - met 16 miljoen leden de grootste en belangrijkste toeristenclub van Europa - heeft dit jaar twaalf Nederlandse campings onderscheiden met het kwaliteitslabel Superplatz. Deze bedrijven, alle lid van brancheorganisatie RECRON, mogen een jaar lang dit predikaat voeren, een prestatie van formaat vergelijkbaar met drie Michelin-sterren in de horeca. De ADAC vermeldt de titels in haar campinggids. Deze gids is voor veel Europese toeristen leidraad bij het kiezen van een vakantiebestemming. Recent maakte het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) bekend dat het aantal Duitse toeristen dat Nederland bezoekt met 7% is gedaald in de eerste drie kwartalen van 2004. De Duitse gast weet echter kwaliteit te waarderen en kiest duidelijk voor Nederlandse topbedrijven. Tegen de dalende trend in is het aantal Duitse gasten op de Superplatz-campings in Nederland met enkele procenten gestegen.

De directie van Camping de Paal is zeer blij dat ze voor de negende maal Superplatz is geworden. Dit is de tweede hoofdprijs die ze dit jaar krijgen. "Op 11 januari werden we, na drie maal tweede te zijn geworden, door de ANWB tot beste Eurotopcamping van Europa uitgeroepen. Deze prijzen geven ons een extra stimulans om ook dit jaar de vakantie van onze gasten weer tot een geweldige belevenis te maken", aldus Harry Martens. Camping de Paal blijft haar voorzieningen verbeteren. Zo wordt dit jaar het privé-sanitair in een uniek jasje gestoken. Daarnaast zullen de Biebelbonse Bergen en de kinderboerderij verder worden uitgebreid.

Steeds meer vakantiegangers weten Superplatz Droomgaard in Kaatsheuvel te vinden. Naast de uitstekende service op het park zelf, voor de derde keer gewaardeerd met de hoogst mogelijke onderscheiding, heeft de unieke ligging een grote aantrekkingskracht. Recreatiepark Droomgaard ligt pal naast de ingang van het Nationale park de Loonse en Drunense Duinen en in de directe omgeving van drie topattractieparken: De Efteling, Land van Ooit en Safaripark De Beekse Bergen. Met op geringe reisafstand de steden 's-Hertogenbosch, Tilburg en Breda en Nationaal park de Biesbosch is Droomgaard een perfecte uitvalsbasis voor een korte of lange vakantie.

Het team van Ter Spegelt is zeer in zijn nopjes met de behaalde prijs en zal ook zeker dit jaar hun uiterste best doen de geschepte verwachtingen van de gasten waar te maken. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de aanleg van kampeerplaatsen met privé-sanitair, een zeer mooie uitbreiding voor de toch al zo grote camping. Ook wordt er een klein natuurgebied met een dierenverblijf aangelegd. Hier kan men onder andere het kleinste koeienras ter wereld zien, aaien en zelfs voeren. Daarnaast komt Ter Spegelt dit jaar met nóg iets nieuws: drie bijzondere nieuwe kampeerplaatsen op het water. De gast kan in de zomer van 2005 compleet ingerichte tenten op een plateau op het water huren. In samenwerking met een outdoorbedrijf wordt er ook nog eens gewerkt aan een challenge-parcours (zowel outdoor als indoor).

Dit jaar hebben 71 Europese kwaliteitsbedrijven deze erkenning gekregen. Nederland (12) is het derde land na Duitsland en Italië met respectievelijk 15 en 14 predikaten. Sinds 20 jaar kent de ADAC de Superplatz-erkenning toe. Om de waardering te verkrijgen en behouden, moeten de campings voldoen aan strenge criteria, waaronder luxe voorzieningen en ruime kampeerplaatsen die tegemoet komen aan de hoge kwaliteitseisen van de gasten. Het predikaat Superplatz is voor de kampeerder een belangrijk en vertrouwd keurmerk. De officiële uitreiking van de kwaliteitslabels vindt plaats tijdens het ADAC-gala op 19 februari in München.

De Nederlandse bedrijven met de titel Superplatz in 2005 zijn: Comfortcamping Scheldeoord (Baarland), Camping De Paal (Bergeyk), Camping Napoleon Hoeve (Breskens), Recreatiecentrum Ter Spegelt (Eersel), Recreatiecentrum De Wildhoeve (Emst), Camping De Hertshoorn (Garderen), Recreatiepark Droomgaard (Kaatsheuvel), Camping Roompot Beach Resort (Kamperland), De Kuilart (Koudum), Recreatiepark BreeBronne (Maasbree), Kinderkampeerdorp De Zandstuve (Rheeze/Hardenberg) en Camping De Kleine Wolf (Stegeren/Ommen).