Ingezonden persbericht


Samenwerking Landelijke Makelaars Vereniging en Uitgeversmaatschappij De Telegraaf

De Landelijke Makelaars Vereniging is een samenwerking aangegaan met Uitgeversmaatschappij De Telegraaf. De LMV is met ca. 450 aangesloten makelaars een van de grootste makelaarsverenigingen in Nederland. Uitgeversmaatschappij De Telegraaf beschikt met uitgaven als Dagblad De Telegraaf en de internetsite Woonkrant.nl over een groot bereik onder woningzoekenden in Nederland. De Telegraaf geeft al 30 jaar De Woonkrant uit en bereikt daar momenteel op woensdag ca. 2,4 miljoen lezers mee. Woonkrant.nl is de tweede woonsite in Nederland. Woningaanbod van Woonkrant.nl wordt ook geëtaleerd op Speurders.nl en Spitsnet.nl, beiden onderdeel van het Telegraaf-concern.

De onroerend goed markt is stevig in beweging. Woningzoekenden verlangen bij hun zoektocht naar de ideale woning transparantie en nemen hierbij in toenemende mate zelf het initiatief tot gericht zoeken. Internet speelt een cruciale rol in het bijeen brengen van vraag en aanbod en de functie van de makelaar verandert met in hoog tempo. Deze ontwikkelingen hebben bijgedragen tot de keuze van de LMV voor De Telegraaf.

De samenwerking zal het volgende inhouden: de LMV gaat het totale woningaanbod van de aangesloten makelaars plaatsen op Woonkrant.nl. De LMV kiest ervoor om het woningaanbod exclusief op Woonkrant.nl te publiceren en daarmee is de site het belangrijkste publicatiekanaal naar woningzoekenden voor de individuele LMV-makelaar.
De toevoeging van ca. 10.000 woningen van LMV-makelaars op Woonkrant.nl is van strategisch belang voor Uitgeversmaatschappij De Telegraaf bij het uitgeven van een succesvolle woonsite. Ze bouwt daarmee de positie van Woonkrant.nl uit tot grootste onafhankelijke woonsite in Nederland en biedt woningzoekenden toegang tot een groot deel van te koop staande woningen in Nederland.

Onlangs werd de samenwerking bekrachtigd met het tekenen van de overeenkomst tussen beide partijen en plaatsing van het totale woningaanbod van LMV makelaars op Woonkrant.nl.