Gemeente Brummen


Gemeenteraad draagt burgemeesterskandidaat voor

Niels Joosten

De gemeenteraad beveelt de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan om de heer N.E. (Niels) Joosten te benoemen als burgemeester van de gemeente Brummen. Dat is de uitkomst van een besloten raadsvergadering op donderdag 3 februari 2005. De gemeenteraad volgt daarmee het voorstel van de vertrouwenscommissie.

Niels Joosten is 40 jaar en woont in Oranjewoud. Hij startte zijn loopbaan in 1988 als beleidsmedewerker bij Rijkswaterstaat en werd in 1991 hoofd algemene zaken bij het recreatieschap Oost Gelderland. Daarna werd hij in 1995 wethouder in de gemeente Doesburg waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de portefeuilles financiën, intergemeentelijke samenwerking, grondzaken, ruimtelijke ordening, economische zaken, agrarische zaken en verkeer en vervoer. Het wethouderschap combineerde hij met de functie als organisatieadviseur voor O&P advies Meijer BV.

Vanaf 1999 heeft Niels Joosten voor verschillende opdrachtgevers gewerkt, onder andere voor het bureau Oranjewoud, Amstelland Projectontwikkeling en stedenbouwkundig adviesbureau Witpaard-partners. Op dit moment werkt hij als senior adviseur voor Bestuur & Management Consultants.

Vanaf 2002 is Niels Joosten namens de VVD gemeenteraadslid in Heerenveen. Verder is hij onder andere lid van de VVD-commissie âStelselwijziging invoering gekozen burgemeesterâ en maakt hij deel uit van het hoofdbestuur van de VVD.

Niels Joosten is getrouwd en heeft twee kinderen.

Met deze aanbeveling door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad zal de Minister zijn voordracht doen. De burgemeester van Brummen zal daarna bij koninklijk besluit worden benoemd. Naar verwachting zal deze procedure zeker nog enkele weken duren.

Maaien bermen en bermgreppels in uitvoering
In het buitengebied