Socialistische Partij

Toch uitstel van stemming software patenten

02-02-2005 * Vandaag is duidelijke geworden dat er alsnog een uitstel van stemming komt over het dossier softwarepatenten. De inmiddels beruchte kwestie leidde afgelopen donderdag op verzoek van de SP nog tot een spoeddebat.

Arda Gerkens SP Tweede-Kamerlid Arda Gerkens diende met steun van een flink aantal andere partijen een motie in, die bepleitte niet over het onderwerp te stemmen in een Europese Ministerraad, totdat er een motie van het Europees Parlement in stemming was gebracht. Deze motie eist dat de gehele procedure opnieuw wordt gevolgd. Helaas haalde de motie van Gerkens het net niet.

Gerkens: "Afgelopen donderdag was ik inderdaad nog in een flinke mineurstemming, nadat mijn motie drie stemmen te kort kwam. Ik heb toen mijn hoop op uitstel gevestigd op andere landen. Het ziet er nu naar uit dat dit is gebeurd en daar ben ik erg blij mee. Hopelijk lukt het nu om eerst de motie van het Europees Parlement in stemming te krijgen, zodat het democratisch proces tot zijn recht kan komen."