Ingezonden persbericht

SuperOffice ASA neemt Zwitserse CRM leverancier Team Brendel AG over

'S-HERTOGENBOSCH, 20050203 -- Team Brendel AG is marktleider op het gebied van CRM in Zwitserland en heeft een gedegen positie in de Duitse SME markt (small-medium enterprises). In 2004 heeft het bedrijf een omzet gerealiseerd van 2,5 miljoen euro. Hiervan is circa 60% gegenereerd in Zwitserland en het overige gedeelte in Duitsland.


Met deze overname heeft SuperOffice haar positie en distributie in Duitsland versterkt en wordt zij met een 100% dochteronderneming per direct CRM marktleider in Zwitserland. Team Brendel heeft in totaal 550 klanten in Duitsland en Zwitserland. De overnameprijs, 2 tot 2,5 miljoen euro cash, is bepaald op basis van werkkapitaal en 'earn-out' elementen voor de jaren 2005, 2006 en 2007. Na afronding van het due diligence onderzoek zal de overnameprijs definitief worden vastgesteld.

* SuperOffice CRM en Team Brendel WinCard oplossingen zullen gepositioneerd worden met een marktgedifferentieerde focus;
* Team Brendel zal zich met haar WinCard oplossingen voornamelijk blijven richten op de branche toepassingen voor industrie, machinebouw en IT Consulting;
* SuperOffice zal zich met haar CRM oplossingen vooral blijven richten op de B2B markt met de focus op bedrijven tussen 20-500 gebruikers.




Ingezonden persbericht