Ingezonden persbericht

Vakantiekortingsbon; online 25% korting op vakantieverblijf

Online te bestellen en in te wisselen bij ruim 30 recreatieparken in de Benelux en Frankrijk

VEENENDAAL, 20050203 -- Met de vakantiekortingsbon boekt de consument op internet met 25% korting zijn vakantie bij één van ruim dertig vooraanstaande deelnemende recreatieparken in Nederland, België en Frankrijk. Uniek is dat de consument bovendien op de plattegrond van het bedrijf zelf zijn plek uitkiest. Dit kan via de website www.vakantiekortingsbon.nl. Door de gewenste vakantiedatum in te geven, ziet de consument in één overzicht waar hij terecht kan. Binnen enkele minuten ontvangt de consument via email de reserveringsbevestiging met daarop de 25% korting die gelijk is verrekend.


Alles online

Het aantal consumenten dat zijn vakanties uitzoekt en boekt via internet neemt constant toe. Bijna 35% van de Nederlanders boekte haar vakantie in 2003 via internet*. Ook de omzet van de reisbranche op internet groeit nog steeds erg hard, met 37% in 2003**. De Vakantiekortingsbon speelt hier op in. De consument bestelt en incasseert de Vakantiekortingsbon volledig online. De bon wordt digitaal verstuurd en met het nummer boekt de consument zijn vakantie online. Geen verkoopkantoren, alles vanachter de PC. Gemak en eenvoud zijn de uitgangspunten. Doordat de recreatieondernemer zelf geen extra handelingen hoeft te verrichten en vanwege de digitale afhandeling, is de Vakantiekortingsbon uniek.


Extra stimulans voor het verhogen van de bezettingsgraad

De Vakantiekortingsbon speelt daarnaast in op de leegstand of de lage bezettingsgraad waar veel recreatieparken (in het voor- en naseizoen) mee te maken hebben. Het gemiddeld aantal overnachtingen in Nederland daalde in 2003 met 1,9% ten opzichte van 2002. Bovendien is de gemiddelde bezettingsgraad van bungalow en kampeerplaatsen in Nederland nog geen 50%.
De Vakantiekortingsbon zorgt ervoor dat de consument direct profiteert van de aantrekkelijke prijs die het recreatiepark kan bieden. Er worden geen provisiekosten, geen extra touroperator tarieven en geen extra reserveringskosten in rekening gebracht. De korting van de recreatieondernemer is de korting voor zijn gast.

* Bron: Deloitte & Touche
** Bron: www.svp.nl




Ingezonden persbericht