Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bløf brengt Music Memory Card uit op 4 februari

De Music Memory Card met het 'best of' album "Het Eind van het Begin" van Bløf verschijnt op 4 februari. Een dag later bezoeken de bandleden tussen 15.00 en 16.00 uur de Media Markt in Rotterdam Centrum om hun nieuwe product te signeren. Bløf is de eerste Nederlandse band die een Music Memory Card uitbrengt. De kaart is af te luisteren op mobiele telefoons, mp3-spelers en PDA's (personal digital assistants) met een MediaPlayer en MMC-slot of RSMMC slot.

Deze Music Memory Card, een kleinere versie van de standaard Media Memory Card, is tot stand gekomen door het bundelen van de krachten van de platenmaatschappij EMI Music en MCC, distributeur voor mobiele producten. Met deze samenwerking spelen zij in op de trend dat mobiele producten steeds meer multimediafuncties krijgen. Door deze samenwerking krijgen winkels de gelegenheid naast de muziek ook de nieuwe afspeelapparatuur te verkopen of muziek in combinatie met mobiele telefoons en andere mobiele apparatuur. EMI Music en MCC verwachten in de toekomst op dit gebied te blijven samenwerken en meer vergelijkbare producten samen te stellen.

Geheugenkaarten zijn de nieuwste manier om muziek op te slaan. De kaart kan afgeluisterd worden met mobiele telefoons en PDA's. Dankzij het compacte formaat en omdat er geen aparte speler nodig is heeft de luisteraar overal toegang tot zijn favoriete nummers. Door de muziek naar een pc of PDA te kopiëren kan de 128MB geheugenkaart bovendien voor andere doeleinden worden gebruikt. In Groot-Brittannië is al gebleken dat de Music Memory Card een succesvol product is. Daar kwam in november het "Greatest Hits" album van Robbie Williams uit op een MMC.

Op "Het Eind Van Het Begin" kijkt Bløf terug op het begin van een bewogen carrière. Alle hits, waaronder 'Aan De Kust', 'Liefs Uit Londen en 'Opstand' staan op dit overzichts-album. "Het Eind van het Begin" kwam op 26 november uit op cd en staat nog altijd in de top van de albumlijsten. De Music Memory Card is onder meer verkrijgbaar bij Media Markt en een groot aantal muziek- en telefoonwinkels.

Het Bløf-album staat op een zogenaamde Reduced Size Multi Media Card. Een adapter om hem in standaard MMC-slots af te kunnen spelen zit bij de kaart bijgesloten. Merken als Nokia, Siemens en Motorola hebben toestellen in hun assortiment met mp3-speler en RS-MMC-slots. Onder andere de Nokia 6230, 6260, 9300, 9500, Ngage en Ngage QD, de Siemens SX1 en S65 en de Motorola MPX200 zijn geschikt om de kaart af te spelen. De MMC is geschikt voor 2.7 tot 3.6 Volt apparaten.



Ingezonden persbericht