Gemeente Dongen


Jongerencentrum de Poort blijft straathoekwerk coördineren 04-02-2005 00:00
Evaluatie straathoekwerk positief
Het straathoekwerk zal ook in de toekomst worden gecoördineerd door Jongerencentrum De Poort, onderdeel van Stichting Open Huis. Dit heeft het college van B & W besloten na een evaluatie van de afgelopen periode. De Poort is sinds juli vorig jaar verantwoordelijk voor het straathoekwerk in Dongen. Met ingang van januari 2005 vervult Jeroen van Baardewijk (coördinator van J.C. de Poort) de functie van straathoekwerker. Hij neemt de werkzaamheden over van Ron Meeuwis die om persoonlijke redenen de werkzaamheden heeft neergelegd.

Het afgelopen half jaar maakte de straathoekwerker een analyse van de huidige stand van zaken. Hij onderzocht wat er leefde onder de jongeren en stelde aan de hand van zijn bevindingen verschillende actiepunten op. Deze variëren van regelmatig bezoeken van de groep, contact leggen met de omgeving, regelmatig overleg met de wijkagent tot het organiseren van preventie- en sportactiviteiten.

Big Deal
Op korte termijn worden er in samenwerking met de jongeren sportactiviteiten georganiseerd zoals een aangepaste vorm van panna voetbal in een sportzaal en breakdance in J.C. de Poort. Daarnaast wordt in samenwerking met de verslavingszorg Novadic-Kentron het drugspreventieprogramma Big Deal gestart.

Netwerk Jeugdhulpverlening
Het straathoekwerk maakt onderdeel uit van het Netwerk Jeugdhulpverlening. Dit netwerk heeft als doel de werkzaamheden van de verschillende instanties die met jongeren in contact komen op elkaar af te stemmen. De straathoekwerker neemt ook deel aan het netwerk 12+ en het Jongeren op Straat (JOS)- overleg. Door de lijnen met andere hulpverleners kort te houden, kan er als het nodig is snel actie worden ondernomen.

Wethouder Piet Panis: Jongeren horen bij onze samenleving en we mogen de jongeren op straat niet uit het oog verliezen. We willen met de ongeorganiseerde jeugd in contact komen zodat we hen een plek kunnen geven in onze gemeenschap. Het straathoekwerk levert hier een goede bijdrage aan.