Ingezonden persbericht


Persbericht

4 februari 2005

CTX brengt verschillen in aankoopcriteria tussen mannen en vrouwen aan het licht

~ monitorenspecialist adviseert mensen die een monitor aanschaffen ~

CTX, de beeldschermenspecialist, heeft ontdekt dat mannen en vrouwen andere criteria hanteren bij het aankopen van gadgets en andere elektronische producten. Uiterlijk, grootte, kosten en karakter (de gebruikte technologie) zijn de belangrijkste factoren waar mensen op letten bij de aankoop van een monitor. Maar mannen en vrouwen hebben andere eisen bovenaan hun lijstje staan bij de aankoop van elektronische producten.

Volgens observaties op de winkelvloer zijn de drie belangrijkste criteria waar mannen op letten bij de aanschaf van een monitor:
* Is de monitor voorzien van de nieuwste technologie?
* Heeft de monitor de juiste uitstraling waarmee ik indruk kan maken op mijn vrienden?
* Past de aankoop binnen het budget?

Vrouwen, daarentegen, vragen zich af:

* Past het design van de monitor goed in mijn interieur?
* Is het een goede investering en is de prijs redelijk?
* Hoe lang gaat de monitor mee?

Het is verbazingwekkend hoe mensen voldoen aan stereotypen zonder het zelf te beseffen, zegt Marlies Smeenk, marketing manager Europe bij CTX. We krijgen zo vaak verhalen te horen over koppels die het niet eens kunnen worden over de aankoop van een monitor. Het is dan vaak de man die het meest opzichtige model wil hebben, terwijl de vrouw kiest voor iets dat langer meegaat.

Ondanks dat het uiterlijk belangrijk is, zouden mensen hun keuze niet moeten laten leiden door het uiterlijk alleen, vervolgt Smeenk. Klanten zouden alle factoren in overweging moeten nemen bij de aankoop van een monitor, zoals waarvoor ze hem gaan gebruiken en welke technologie daarvoor vereist is. Het is belangrijk om voor een passend model te gaan: monitoren moeten een lange-termijn investering zijn, geen snelle impulsaankoop.

Om de kloof tussen de seksen bij het kopen van nieuwe technologieën te verkleinen, geeft CTX enkele tips over welke criteria in overweging genomen moeten worden bij de aanschaf van een nieuwe monitor:
* Biedt het product een superieure beeldkwaliteit? De technologie achter het scherm kan de kwaliteit enorm verbeteren; let op kleur- en contrastgaranties, zoals CTX biedt op zijn Neon-Life Visual-technologie.
* Heeft de monitor de juiste maat ? Ondanks dat het aantrekkelijk is om voor het nieuwste 19 -model te gaan, is een 17 -scherm al groot genoeg voor een kleine huiskamer.
* Is het mogelijk de hoogte en kijkhoek aan te passen? Een goede ergonomie is belangrijk ter voorkoming van rug- en nekpijn na lange tijd achter een beeldscherm.
* Kan het onnodig pijn in de ogen veroorzaken? Een hoge beeldkwaliteit, verschillende kijkhoeken en een anti-glare coating zorgen ervoor dat ogen niet vermoeid raken.
* Is de technologie bestand tegen de tijd? Als de fabrikant bereid is een dode-pixel garantie en drie jaar productgarantie te bieden, dan is dit een bevestiging van de levensduur van het product.
* Is de monitor voorzien van de juiste beeldtechnologie voor het bedoelde gebruik? Een beeldscherm-coating die speciaal ontworpen is voor het bekijken van games en films kan voor dagelijks gebruik te sterk weerkaatsen. Het is dus belangrijk om zeker te weten dat het scherm past bij de individuele behoeften van de klant.

Meer informatie over CTX Europa vindt u op: http://www.ctxeurope.com.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CTX
CTX is één van de grootste fabrikanten ter wereld op het gebied van plasmaschermen, CRT-monitoren, LCD-schermen en LCD-projectoren. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven. CTX biedt kwaliteitsproducten voor een betaalbare prijs.

Dankzij de uitstekende R&D, productie en kwaliteitsgaranties weet CTX zijn positie als beeldschermspecialist al 23 jaar te handhaven.

In de afgelopen jaren heeft CTX vele prijzen gekregen van vooraanstaande tijdschriften in de VS, Azië en Europa, waaronder PC Magazine Italy - Beste koop, Computer Idee Nederland - Testwinnaar, PCW UK - Keuze van de redactie, Chip Germany - Testwinnaar. Voor meer informatie over CTX Europa, zie www.ctxeurope.com.

Voor verdere persinformatie, een testproduct of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo of Jane Brands bij LEWIS Communicatie BV: Tel: +31 (0) 40 235 46 00 Fax: +31 (0) 40 235 46 01 E-mail: lilianv@lewispr.com
janeb@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Marlies Smeenk, European marketing manager bij CTX Europe: Tel: +31 (0) 40 290 97 52 Fax: +31 (0) 40 290 97 39 E-mail: marlies@ctxnl.com http://www.ctxeurope.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com