1e persbericht van vrijdag 4 februari 2005

Eindhoven 04-02-2005 - Berichten uit de regio

Zuid-Oost Brabant: Alcoholcontroles

Op diverse locaties in de regio zijn donderdagavond alcoholcontroles gehouden.

* Donderdagavond tussen 20.30 en 3.00 uur werden op de Boschdijk en bij de Vestdijktunnel 251 verkeersdeelnemers gecontroleerd op alcoholgebruik. Twee personen kregen een boete van 190 euro. Tegen vijf verkeersdeelnemers wordt proces-verbaal opgemaakt. Een automobilist had een alcoholpromillage van 2,4. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
* In Geldrop deden zeventien verkeersdeelnemers een blaastest. Zij hadden niet te veel gedronken.

* Op de Lodderdijk in Gemert werden donderdag tussen 19.00 en 21.00 uur 63 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd.

Ook tijdens carnaval zal de politie op diverse locaties alcoholcontroles houden.

Eindhoven: Mannen aangehouden op gestolen bromscooter

Op de Insulindelaan zijn vrijdagochtend om 1.55 uur twee mannen aangehouden op een gestolen bromscooter. De 21-jarige man uit Eindhoven en de 18-jarige man uit Helmond werden aangehouden omdat zij op de rijbaan bestemd voor motorvoertuigen reden. Bij controle bleek de bromscooter te zijn gestolen in Drenthe. De mannen zijn ingesloten en er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man mishandelt vriendin

In Eindhoven is donderdag om 23.00 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou eerder die avond zijn 44-jarige vriendin mishandeld hebben. De vrouw had na de mishandeling pijn in haar maag. De man is ingesloten.

Eindhoven: Vrouw aangehouden voor illegaal tippelen en vernieling

Een 24-jarige Helmondse is donderdagavond om 20.40 uur op de Achtseweg Zuid aangehouden voor illegaal tippelen. Zij werd meegenomen naar het hoofdbureau aan de Mathildelaan voor het opmaken van een proces-verbaal. Hier gedroeg zij zich erg agressief en vernielde daarbij een ruit. De vrouw is daarop ingesloten.

Eindhoven: Bestelauto gestolen

Tussen donderdag 21.00 uur en vrijdag 8.00 uur is op de Willem van Kesselstraat een bestelauto gestolen. Het is een wit/grijze Mercedes Benz, type 308 D met het kenteken 68-VP-BR.

Helmond: Bedrijfsbus gestolen

In de nacht van donderdag op vrijdag is aan de Molenstraat een bedrijfsbus gestolen. Het betreft een grijze Peugeot Expert met het kenteken 21-BB-GH.

Gemert: Vogels gestolen

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn vanuit een volière bij een woning aan de Kapelaanstraat vogels gestolen. Er werden 2 kwartels, 3 zebravinken, 1 mozambique-sijs en 2 diamantduiven meegenomen.

Lieshout: Man aangehouden voor rijden onder invloed

Vrijdagochtend om 3.25 uur is op de Ribbiusstraat een 26-jarige man uit Beek en Donk aangehouden voor het rijden onder invloed. Het alcoholpromillage bedroeg 1,7. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Waalre: Inbraak in woning

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan het Vonderveld. Er zijn een laptop, een tas met daarin een paspoort, rijbewijs en bankpasjes en een portemonnee met 50 euro weggenomen. De inbrekers hebben de voordeur geopend via de brievenbus.