Politie Zuid-Holland-Zuid

04/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

04-02-2005 - Persberichten district I

WAARDERING VOOR ACTIE NIETS ERIN, NIETS ERUIT
DORDRECHT De politie heeft donderdag 3 februari van 15.00 tot 21.00 uur een preventiecontrole gehouden in de omgeving van de Krispijn. De controle was in het kader van Niets erin, niets eruit. De bewoners reageerden positief op de actie.
De controle gebeurde in samenwerking met de afdeling Toezicht van de gemeente Dordrecht. In totaal werden 200 preventieberichten uitgeschreven. De meeste werden geschreven omdat men de autoradio nog in de auto had zitten. Andere zaken die werden geconstateerd; een auto met een laptop in het zicht, diverse autos met gereedschap in het zicht, autos met klein geld in het zicht en autos waarvan de ramen niet goed waren afgesloten.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft donderdagavond 3 februari een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De politie kreeg de melding dat er in een pand aan de St. Jorisweg een vrouw werd mishandeld door haar partner. De politie ging er direct op af. De vrouw is meegenomen naar het ziekenhuis waar bleek dat ze diverse kneuzingen had en een beschadiging aan het trommelvlies. De man is in verzekering gesteld.

AANGEHOUDEN VOOR BELEMMERING/ BEDREIGING AGENTE DORDRECHT Twee mannen van 43 en 54 jaar uit respectievelijk Oud-Beijerland en Papendrecht zijn donderdagavond 3 februari aangehouden op de Mijlweg. Ze werden aangehouden voor belemmering en bedreiging van een medewerker van het VerkeersHandhavingsTeam (VHT). De 54-jarige man reed die avond weg bij zijn bedrijf en zag een onopvallende wagen staan te flitsen op de Mijlweg. De man vond dat de wagen op een ongunstige plek stond. Het uitzicht voor andere automobilisten zou worden belemmerd. De man seinde daarom met zijn groot licht naar de radarwagen. Volgens de agente stond de man in de auto echter stil op de weg en seinde meerdere malen. Daarop besloot ze handmatig een foto te maken van het voertuig omdat zij haar werkzaamheden niet meer kon uitvoeren. De foto maakte ze voor de zekerheid zodat op een later tijdstip besloten kon worden wat er mee gedaan zou worden. De Papendrechter ging daarop verhaal halen en parkeerde zijn wagen naast de radarauto. De 43-jarige man uit Oud-Beijerland was getuige van het voorval en ging er ook op af. Ze vroegen de vrouw waarom ze flitste en wilden haar legitimatie zien. De agente voelde zich bedreigd en geintimeerd en riep de hulp van collegas in die de twee mannen aanhielden. De twee mannen mochten kort daarna weer naar huis maar bleven vrijwillig langer op het bureau omdat ze een uitgebreide verklaring wilden afleggen. De politie onderzoekt de zaak.

GASLEK
DORDRECHT Ter hoogte van het station in Dordrecht is donderdagmiddag een gaslek geconstateerd. Door middel van meetapparatuur van de brandweer werd een concentratie gas gemeten uit de rioolput. Daarop kwam Eneco die vaststelde dat er gas in het rioolstelsel zat. Er was geen gevaar voor explosie. De brandweer heeft samen met Eneco metingen op het station en in omliggende gebouwen gedaan om er zeker van te zijn dat daar geen concentratie gas aanwezig was. Dit bleek ook niet het geval. De rioolputten zijn vervolgens ontlucht om vast te stellen waar het lek zit. Dit onderzoekt Eneco. De politie was aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.

DAME BEROOFT VAN PORTEMONNEE IN EIGEN WONING
DORDRECHT Een 84-jarige vrouw uit Dordrecht is donderdagmiddag 3 februari beroofd in haar woning. Dit gebeurden aan de Charlotte de Bourbonstraat. Een onbekende man belde bij de vrouw aan en vroeg haar om haar bankrekeningnummer omdat hij zogenaamd geld moest storten op haar rekening. Vervolgens liep de vrouw naar binnen waarop de onbekende haar volgde. Ze pakte haar portemonnee maar daar zat haar pas niet in. Ze vond de pas ergens anders en gaf haar bankrekeningnummer door aan de man. De man verliet het huis. De vrouw kwam er toen achter dat haar portemonnee met daarin 60 euro ook weg was. De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

GEZOCHT EN GEVONDEN
DORDRECHT De politie heeft donderdagavond 3 februari een 24-jarige man in zijn woning aangehouden omdat er nog 357 dagen gevangenisstraf van hem openstonden voor poging doodslag in vereniging. Hij is ingesloten.

GESTOLEN SNORFIETS HERKEND DOOR EIGENAAR
DORDRECHT Een gestolen snorfiets is op donderdagmorgen 3 februari herkend door de rechtmatige eigenaar. Zij zag het voertuig op het Prof. Gunningplein staan en waarschuwde de politie. Ter plaatse bleek het inderdaad om een gestolen bromfiets te gaan. Het voertuig werd in beslag genomen. Het 16-jarige meisje dat op de snorfiets reed, verklaarde tegenover de politie dat ze het voertuig had geleend van een vriendin. Toen de politie bij de betreffende vriendin (14 jaar) navraag deed, verklaarde deze dat ze de snorfiets vorige week had gekocht van een jongen bij haar op school. Deze jongen is opgespoord door de politie en op vrijdagmorgen 4 februari aangehouden inzake diefstal dan wel heling van de snorfiets.