Gemeente Amsterdam

Digitaal loket voor ondernemers in Westpoort geopend 3 februari 2005 - Remco Asselbergs
Vanaf vandaag kunnen de ondernemers in Amsterdam Westpoort gebruik maken van een speciaal digitaal loket (www.loketwestpoort.nl). De gemeente Amsterdam biedt de ondernemers in dit loket antwoorden op allerlei vragen over bijvoorbeeld subsidies, vergunningen en huisvesting.

Alle relevante informatie van de gemeente staat hier op één plek overzichtelijk bij elkaar. De opening wordt vandaag verricht door de wethouders Maij en Huffnagel en de ondernemersvereniging ORAM, in aanwezigheid van ongeveer 130 ondernemers uit Westpoort.

"Als eerste bedrijventerrein in de stad krijgt Westpoort een eigen digitaal loket voor ondernemers. Zeven dagen per week, 24 uur per dag geopend. Het gemeentebestuur investeert flink in dit gebied dat één van de belangrijkste motoren van de stad is. Samen met ondernemers werken we aan een veilig, bereikbaar en schoon Westpoort", aldus Hester Maij, coördinerend wethouder Westpoort. Volgens Frits Huffnagel, wethouder Economische Zaken, is dit loket een belangrijke stap: "Een goed vestigingsklimaat voor ondernemers in Amsterdam staat hoog op mijn lijst. Daarom investeert het college van B&W flink in de ontwikkeling van digitale dienstverlening. Steeds meer stadsdelen en bedrijventerreinen kunnen zo een digitaal loket openen."

Het digitale loket Westpoort bundelt informatie over producten en diensten van de gemeentelijke diensten en bedrijven. Ondernemers hoeven daardoor niet meer op verschillende gemeentelijke sites te zoeken. Daarmee wordt een belangrijke stap richting verbeterde dienstverlening gedaan. Het aantal digitaal af te handelen aanvragen zal in de toekomst steeds verder worden uitgebreid. Het is overigens nog steeds mogelijk om telefonisch informatie te krijgen bij de gemeentelijke diensten. Afgelopen jaar is in het stadsdeel Oost/Watergraafmeer het eerste digitale loket voor ondernemers geopend.

Loket Westpoort wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de dienst Economische Zaken Amsterdam uit het economische beleidsprogramma HERMEZ. Het loket wordt mede gefinancierd door het Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam, Westpoortbeheer, de directie Openbare Orde en Veiligheid (Bestuursdienst Amsterdam), de Dienst Milieu en Bouwtoezicht en het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam.

Pb-024

© Gemeente Amsterdam